Hustá žampionová polévka se smetanou a bramborami

Sytá polévka k večeři se vždycky hodí. Tato krásně voní a chutná a vypadá tradičně, i když je netradiční 🙂
Květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem

Když si chcete dopřát květák tak, abyste nemuseli dlouho bůhvíco vymýšlet a nemuseli pak v kuchyni hodinu uklízet, zkuste tento jednoduchý recept 🙂
Krémové rizoto se sušenými hříbky

Kulatozrnná rýže je jako stvořená pro rizota v italském stylu. Rýže pevná na skus, zároveň šťavnatá a krémová. K dokonalému výsledku jí stačí málo. Třeba jen hříbky nebo parmazán.
Celozrnný slaný koláč s cuketou a kozím sýrem

Co může vzniknout z toho, když se spojí vláčná smetanovo – cuketová směs s kozím sýrem a křupavým těstem? Slaný koláč, který nikdy nezbyde…
Krabičkuju! – brokolicové karbanátky se sýrem

Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou 🙂
Čerstvé tagliatelle se šunkou, hráškem a smetanou

Když jsou dobré a kvalitní ingredience, jak málo stačí 🙂
Vejce zapečené v avokádu

Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho “jen tak” je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.
Rychlá pomazánka z bílých fazolí

Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.
Rychlá jogurtovo – sýrová pomazánka

Udělat si domácí pomazánku v odlehčené verzi bez másla, majonézy či tavených sýrů je otázkou minuty. Na topinkách a s čerstvou zeleninou chutná úžasně.
Ryba po mlynářsku se šťouchanými batáty

Když je chuť na jídlo typu obalovaná ryba s kaší, může to mít také tuto podobu. Filety limandy s decentní krustičkou s krásně barevnými šťouchanými batáty jsou skvělým nápadem pro rychlý a sytý oběd.
Vláčná vaječná omeleta s bylinkami

Udělat dobrou omeletu je jednoduchá a blesková záležitost. Zvládne být rychlou snídaní ve všedních dnech, vykouzlíte s ní ale i vymazlený talíř o víkendu. Stačí dodržet pár fíglů.
Rukolový salát s červenou řepou, ořechy a vyzrálým kozím sýrem

Vynikající salát, který můžete použít jako předkrm nebo i samostatné jídlo. Prověřená kombinace ochucené rukoly, řepy, kozího sýra a ořechů nemůže zklamat!
Domácí rýžová kaše s opraženými pekanovými ořechy a ovocem

Rýžovou kaši je nejlepší, nejlevnější a zároveň nejpřirozenější připravit z rýže. Postup je jednoduchý, výsledek výborný.
Domácí rýžová kaše s opraženými pekanovými ořechy a ovocem

aaa
Nudle s mákem a strouhaným tvarohem

Klasika, kterou s oblibou dělaly už naše prababičky. Pro milovníky sladkých jídel vynikající způsob, jak do jídelníčku zapojit mák a tvaroh.
Polévka z mrkve a brokolice s rychlou vaječnou zavářkou

Jak mít lehkou polévku plnou zeleniny do 10 minut na stole? Stačí koupit brokolici, mrkev a všechno ostatní už doma máte 🙂
Špagety “Aglio olio e peperoncino”

Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.
Krabičkuju! – sendvič s fazolovou pastou a vaječnou omeletou + miniokurky

Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem 🙂
Pikantní fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou

Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.
Jednoduchý salát z červené řepy s řeckým jogurtem a vlašskými ořechy

Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.