Recept

Vláčná vaječná omeleta s bylinkami

Udělat dobrou omeletu je jednoduchá a blesková záležitost. Zvládne být rychlou snídaní ve všedních dnech, vykouzlíte s ní ale i vymazlený talíř o víkendu. Stačí dodržet pár fíglů.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Vejce na měkko, vejce na tvrdo, pošírované vejce, volské oko, zapečené vejce… Možností, jak si dopřát vejce ke snídani je mnoho. A každá varianta chutná úplně jinak.

A jednou z těch šmrncovnějších je omeleta. Dá se do ní totiž zapéct kdeco. Kdeco zdravého. Třeba bylinky 🙂

Inspirovala jsem se tipy šéfkuchařů, kteří se do jednoho shodli v tom, že správná omeleta musí být vláčná, dobře ochucená, kyprá a nadýchaná. Nikdo nestojí o vysušenou placku.

Na 1 porci budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 1 lžíci vody
  • Hrst oblíbených bylinek (např. petržel, estragon, bazalka, kerblík, koriandr )
  • Sůl, pepř
  • Máslo (nebo máslo Ghí)
  • Malou hrstku nastrouhaného sýra

Postup

  1. Vejce rozklepněte do misky, osolte, opepřete, přidejte lžíci vody a vidličkou promíchejte. Přidejte hrst posekaných bylinek.
  2. A teď to hodně důležité. Potřebujete kvalitní nepřilnavou pánev, po které budou vejce jen klouzat. Rozehřejte ji, rozpusťte v ní kousek másla a vlijte rozšlehaná vejce. Cílem je, aby se udělala co nejrychleji a byla kyprá. Pánev naklápějte do stran, zvedejte do vzduchu a pomocí špachtle je párkrát přehrňte a přelévejte sem a tam, až rovnoměrně zatuhnou. Musí stále zůstat vláčná.
  3. Teď už jen rychle posypte malou hrstkou sýra, srolujte a vyklopte na talíř.

Omeletu doplňte tak, abyste na talíři měli to, co potřebujete. Já jsem zvolila plátek žitného chleba s máslem a čerstvou zeleninu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...