Recept

Domácí rýžová kaše s opraženými pekanovými ořechy a ovocem

Rýžovou kaši je nejlepší, nejlevnější a zároveň nejpřirozenější připravit z rýže. Postup je jednoduchý, výsledek výborný.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kaše obecně připravuji v různých formách. Někdy sáhnu po kvalitní hotové směsi, kterou jen zaliji vodou, jindy kaši připravím z různých druhů vloček. Když mám ale prostor, rozhodnu se vždy pro variantu, kdy se kaše připravuje ze základní suroviny. Z jahel, pohanky, rýže …

Když chci udělat klasickou mléčnou bílou rýžovou kaši, postup je následující.

 Postup

  1. Vezmu kulatozrnnou rýži a dle návodu ji uvařím do měkka tak, aby se všechna voda vsákla. V sítku tedy párkrát propláchnu hrnek rýže, dám do hrnce a zaliji 2 hrnky vody. Nechám na mírném stupni 15 minut vařit, pak pod pokličkou dojít.
  2. Teď si vezmu buď všechnu nebo část rýže, podle toho, kolik porcí chci udělat, a zaliji mlékem tak, aby vznikla středně hustá hmota. Mléko může být klasické nebo rostlinné, třeba mandlové. Vařím společně 5 minut. Můžete přidat 1 bio nebo domácí vanilkový cukr pro aromatičtější chuť.
  3. Teď už jen zlehka rozmixuji do hladka tyčovým mixérem a dle situace v hrnci doladím konzistenci.

 TIPY

  • Kaši samozřejmě můžete připravit i z celozrnné rýže, chuť však bude jiná
  • Když ořechy na sucho krátce opražíte, získají křupavou úžasnou chuť
  • Pokapejte kaši na talíři lžičkou kvalitního medu, který je přirozeným sladidlem. Já med kupuji od důvěryhodného včelaře.
  • Pokud byste chtěli kaši ještě více výživnou, můžete jako tekutinu použít doma vyrobené mléko z kešu “ořechů”.

Kaše je krémová, lahodná, nadýchaná … Teď už si ji každý může ozdobit, dochutit a osladit podle svých výživových preferencí, počtu zubů či nálady 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...