Nejčastěji kupuji celozrnné těstoviny různých druhů. Špaldové, žitné a pohankové jsou nejoblíbenější. Když je chuť sáhnout po tradiční klasice, oblíbila jsem si kupovat čerstvé těstoviny. K sehnání jsou všude, v různých kvalitách. Někteří výrobci si zakládají na kvalitě vstupních surovin, kterými jsou italská tvrdozrnná pšenice a vejce z volného chovu v dostatečném množství na 1 kilogram mouky.
Takové těstoviny nejsou pak jen hmotou, kterou je třeba přebít chutěmi a zalít horou omáčky, jsou hlavní ingrediencí, která chutná výborně.
Tyto těstoviny se vaří jen pár minut, dokážou vás tedy podržet, když chcete mít jídlo se vším všudy do 10 minut na stole.
A to jsem přesně potřebovala já, tak jsem je jen doplnila o kvalitní šunku, hrášek a jednoduchou omáčku ze smetany a kousku másla.
Naservírovaná porce vypadá díky zelenému křupavému hřášku vesele a svěže.
Sdílet recept myšičky na: