Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou :)
300 g syrových růžiček brokolice posekaných v robotu na jemno
2 vejce
100 tučnějšího sýra (gouda, cheddar, grana padano atd)
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce bílého jogurtu
Na dochucení sůl, pepř, 2 stroužky česneku, provensálské koření
Olej
Postup
Růžičky brokolice jsem omyla a posekala v robotu na jemné kousky.
Ve větší míse jsem je smíchala s vejci, na jemno nastrouhaným sýrem, vločkama, jogurtem, prolisovaným česnekem. Směs jsem ochutila solí, pepřem, bylinkami a nechala alespoň 15 minut odležet.
Plech jsem vyložila pečícím papírem, ten jsem rukou lehce potřela olejem a naolejovanýma rukama jsem uplácala 14 malých karbanátků.
Pekla jsem je na 180 stupňů asi 30 minut do zlatova.
Karbanátky můžete podávat teplé s bramborovou kaší či zeleninovým salátem k obědu, nebo je vzít kamkoliv s sebou do krabičky a doplnit je třeba o proužky papriky a hustý dip ze zakysané smetany.