Recept

Krabičkuju! – sendvič s fazolovou pastou a vaječnou omeletou + miniokurky

Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Fazole a vejce, to je prověřená chutná kombinace, kterou si někteří rádi dopřávají i při snídaních. Samozřejmě snídaních někde u stolu. Tahat s sebou kamkoliv fazole se sósem a polotekutým volským okem není zrovna praktické.

Stačí ovšem zvolit správnou formu a jde to. Z fazolí jednoduše vyrobte pastu, tuhou pomazánku, která je v sendvičích skvělým pojidlem a zároveň výživnou složkou.

Uvařené vejce na tvrdo je sice o něco”zdravější” než opečená omeleta, má ale tendence ze sendviče vypadávat. Jistotou je tedy omeleta. Placka, kterou plácnete doprostřed sendviče, drží na místě, nevypadne, nekape …

Budete potřebovat

  • celozrnný nebo vícezrnný chléb na sendvič (je větší než toustový)
  • domácí pastu z červených fazolí (rozmixované uvařené nebo konzervované červené fazole s olivovým olejem)
  • omeletu z vajec
  • miniokurky (české, odrůda quarto)

Postup

  1. Připravte si fazolovou pastu tak, že do hladka rozmixujete buď konzervované nebo do měkka uvařené červené fazole. Rozmixovat je třeba jen fazole bez tekutiny s trochou olivového oleje. Dochuťte podle sebe. Sůl, pepř, může být půl lžičky horčice.
  2. Na pánvi si udělejte klasickou omeletu ze 2 vajec, jakou máte rádi. Nechte ji zchladnout.
  3. Pak už jen vemte 2 plátky chleba, každý bohatě namažte fazolovou pastou a doprostřed naskládejte omeletu. Překrojte na půl a dejte do krabičky.

Takto připravený sendvič je zdrojem kvalitních sacharidů, bílkovin i tuků. A když ho v krabičce doplníte o porci miniokurek, zajistíte si další přísun vlákniny a enzymů.

Je to praktické, vláčné, chutné 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...