Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem :)
Fazole a vejce, to je prověřená chutná kombinace, kterou si někteří rádi dopřávají i při snídaních. Samozřejmě snídaních někde u stolu. Tahat s sebou kamkoliv fazole se sósem a polotekutým volským okem není zrovna praktické.
Stačí ovšem zvolit správnou formu a jde to. Z fazolí jednoduše vyrobte pastu, tuhou pomazánku, která je v sendvičích skvělým pojidlem a zároveň výživnou složkou.
Uvařené vejce na tvrdo je sice o něco”zdravější” než opečená omeleta, má ale tendence ze sendviče vypadávat. Jistotou je tedy omeleta. Placka, kterou plácnete doprostřed sendviče, drží na místě, nevypadne, nekape …
Budete potřebovat
celozrnný nebo vícezrnný chléb na sendvič (je větší než toustový)
domácí pastu z červených fazolí (rozmixované uvařené nebo konzervované červené fazole s olivovým olejem)
omeletu z vajec
miniokurky (české, odrůda quarto)
Postup
Připravte si fazolovou pastu tak, že do hladka rozmixujete buď konzervované nebo do měkka uvařené červené fazole. Rozmixovat je třeba jen fazole bez tekutiny s trochou olivového oleje. Dochuťte podle sebe. Sůl, pepř, může být půl lžičky horčice.
Na pánvi si udělejte klasickou omeletu ze 2 vajec, jakou máte rádi. Nechte ji zchladnout.
Pak už jen vemte 2 plátky chleba, každý bohatě namažte fazolovou pastou a doprostřed naskládejte omeletu. Překrojte na půl a dejte do krabičky.
Takto připravený sendvič je zdrojem kvalitních sacharidů, bílkovin i tuků. A když ho v krabičce doplníte o porci miniokurek, zajistíte si další přísun vlákniny a enzymů.