Gulášová polévka s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou

Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.
Salát s pečenými paprikami a ricottou

Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!
Vaječné muffiny se sýrem a rukolou

Máte chuť dát si ke snídani vejce? A nechce stát u pánve? A máte chuť si snídani z vajec zabalit na cestu s sebou do krabičky? Zkuste vaječné muffiny. Velmi praktická záležitost 🙂
Plněné čerstvé těstoviny s rukolou a ovčím sýrem Pecorino

Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Krémové špenátové rizoto s parmezánem

Jeden ze známých receptů italské kuchyně, kterým se lze inspirovat. Tradiční kulatozrnná rýže, čerstvé listy špenátu, vývar a parmezán zajistí krémovou konzistenci. Česnek a citronová šťáva zase perfektně doladí chuť.
Domácí čokoládové lanýže

Lahodné, rozplývající se na jazyku. Domácí sladkost určená milovníkům hořké čokolády. Potřebujete jen 3 ingredience. Příprava zcela jednoduchá, skvělý výsledek jistý.
Červená řepa pečená v alobalu – extra jednoduchý postup, koncentrovaná chuť

Návod, jak téměř bez námahy zpracovat syrovou červenou řepu. Výsledkem je výborná, zemitá a koncentrovaná chuť této zdravé kořenové zeleniny.
Restovaná cuketa jako příloha

Když máme zájem nahradit “klasickou” přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
Batátovo cuketová polévka s opraženými kešu ořechy

Batáty neboli “sladké brambory” lze využít všude tam, kde brambory. Narozdíl od nich mají ale více živin a skvěle se hodí při přípravě krémové zeleninové polévky.
Rychlá a nadýchaná citronová bábovka

Příprava této bábovky vám zabere jen pár minut. Je opravdu snadná, rychlá, nadýchaná a díky příjemnému citronovému nádechu není mdlá.
Bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, pancetty a cizrny

Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.
Teplý salát s pečenou červenou řepou a grilovaným kozím sýrem

Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho 🙂 Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň 🙂
Špaldové halušky – základní recept

Recept na domácí bramborové halušky, které můžete pro změnu obohatit špaldovou moukou. Příprava je velmi snadná.
Halušky se zelím a uzeným tofu

Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu 🙂
Kuře na paprice zahuštěné kořenovou zeleninou

Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.
Květáková rýže – příloha nebo základ na “rizoto”

Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad… A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.
Zázvorová polévka s kari

Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.
Krémová pórková polévka s balkánským sýrem

K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Mandlové sušenky ze 3 ingrediencí – rychlé a křehké

Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.
Celozrnné špagety s uzeným tofu a nakládanými sušenými rajčaty

Když zrovna není sezóna čerstvých rajčat, skvěle poslouží ta nakládaná sušená. Třeba do špaget. Orestované uzené tofu je pak zdrojem nejen bílkovin, ale i výrazné chuti.