Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.
Květák rozeberu na růžičky, ty propláchnu a osuším.
Růžičky posekám v robotu na drobné kousky velikosti zhruba zrnek rýže. Pokud není k dispozici robot, dá se květák i na hrubo nastrouhat nebo posekat nožem.
Do rozpálené nepřilnavé pánve dám trochu olivového oleje, květák, osolím a pár minut restuji. Dám pokličku a ještě na mírném stupni cca 3 minuty dusím. Do pánve se nepřidává žádná tekutina.
>A když máte hodně velký květák a nechcete mít květákové rýže plnou pánev, můžete použít jen pár růžiček a zbytek využít třeba na tento snadný recept na květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem
Hotovo! Takto upravený květák lze použít všude tam, kde rýži.