Recept

Květáková rýže – příloha nebo základ na “rizoto”

Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Potřebujete

  • Růžičky květáku
  • Olivový olej
  • Sůl

 Postup

  1. Květák rozeberu na růžičky, ty propláchnu a osuším.
  2. Růžičky posekám v robotu na drobné kousky velikosti zhruba zrnek rýže. Pokud není k dispozici robot, dá se květák i na hrubo nastrouhat nebo posekat nožem.
  3. Do rozpálené nepřilnavé pánve dám trochu olivového oleje, květák, osolím a pár minut restuji. Dám pokličku a ještě na mírném stupni cca 3 minuty dusím. Do pánve se nepřidává žádná tekutina.

>A když máte hodně velký květák a nechcete mít květákové rýže plnou pánev, můžete použít jen pár růžiček a zbytek využít třeba na tento snadný recept na květák zapečený v troubě s jogurtem a sýrem

Hotovo! Takto upravený květák lze použít všude tam, kde rýži.

Rychlé, snadné, zdravé 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...