Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.
Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc “překážela”, buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.
Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás 🙂 Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.
Ingredience
Plněné čerstvé těstoviny dle chuti ( Mezzaluni, ravioly)
Rukola
Olivový olej
Čerstvě namletý pepř
Sýr Pecorino
Postup
Těstoviny připravím podle instrukcí výrobce. Vaří se krátce, jen pár minut.
Mezitím si na drobno posekám rukolu. Buď na prkýnku nebo v malém robotu. Na 1 porci dávám asi 2 hrsti rukoly a lžíci olivového oleje.
V hrnci či na pánvi velmi jemně promíchám s uvařenými těstovinami tak, aby se každá obalila směsí.
Každou porci posypu nastrouhaným ovčím sýrem Pecorino. Strouhám ho nejvíc na jemno, jak to jde. Nic nesolím, sýr Pecorino je velmi slaný.