Recept

Plněné čerstvé těstoviny s rukolou a ovčím sýrem Pecorino

Kvalitní plněné těstoviny jsou výborné samy o sobě, přesto je velmi chutné je ještě vylepšit. Nasekaná rukola spolu s olivovým olejem a výrazným tvrdým ovčím sýrem jsou skvělou kombinací.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rukolu je možné jíst celou jen tak a přidat ji třeba do různých salátů. Když ale nechci, aby rukola moc “překážela”, buď vyrobím rukolové pesto, nebo rukolu jen jednoduše nasekám na drobno a smíchám s olivovým olejem. Přesně, jako v tomto receptu.

Plněné čerstvé těstoviny si můžete vyrobit doma, nebo to nechat někoho udělat za vás 🙂 Plněnými těstovinami nemám na mysli vyschlé plněné tortelliny z regálů, u kterých se o smysluplné náplni ani nedá mluvit. Jak chutí, tak složením. Plněnými těstovinami mám na mysli čerstvé plněné těstoviny co nejlepší kvality, které jsou dnes běžně k sehnání jak v supermarketech, tak ve specializovaných obchodech.

Ingredience

  • Plněné čerstvé těstoviny dle chuti ( Mezzaluni, ravioly)
  • Rukola
  • Olivový olej
  • Čerstvě namletý pepř
  • Sýr Pecorino

 Postup

  1. Těstoviny připravím podle instrukcí výrobce. Vaří se krátce, jen pár minut.
  2. Mezitím si na drobno posekám rukolu. Buď na prkýnku nebo v malém robotu. Na 1 porci dávám asi 2 hrsti rukoly a lžíci olivového oleje.
  3. V hrnci či na pánvi velmi jemně promíchám s uvařenými těstovinami tak, aby se každá obalila směsí.
  4. Každou porci posypu nastrouhaným ovčím sýrem Pecorino. Strouhám ho nejvíc na jemno, jak to jde. Nic nesolím, sýr Pecorino je velmi slaný.

> A jelikož té rukoly budete mít pravděpodobně více, než použijete do tohoto receptu, zkuste ji využít třeba v tomto vynikajícím rukolovém salátu s červenou řepou, ořechy a kozím sýrem

Specifická chuť rukoly, olivového oleje a slaného ovčího sýra dodá plněným těstovinám další rozměr.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...