Recept

Gulášová polévka s bio hovězím mletým masem a červenou paprikou

Jedna z dalších oblíbených verzí voňavé a husté gulášové polévky. Speciální ingrediencí je zde čerstvá červená paprika, která polévku obohatí ve všech směrech.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

Střední hrnec polévky

  • 400 g mletého bio hovězího masa
  • 2 velké cibule + olej na opečení cibule
  • asi 8 středních brambor
  • 2 čerstvé červené papriky
  • 2,5 litru vody nebo vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mleté sladké červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Trochu jemně mleté mouky na zahuštění ( nebo jakoukoliv alternativu)
  • Na dochucení sůl, pepř, bobkový list, majoránka, drcený kmín

 Postup

  1. Cibule nakrájím na kostičky a pozvolna restuji do zlatova na olivovém oleji. Pak přidám mleté hovězí maso a restuji několik minut. Zasypu kořením červenou paprikou, promíchám a zaliju vodou nebo vývarem.
  2. Přidám menší kostičky brambor a nakrájenou čerstvou červenou papriku. Dochutím solí, kořením, česnekem a vařím do změknutí ingrediencí.
  3. Podle “situace” v hrnci doladím hustotu trochou špaldové nebo jiné mouky, někdy jen rozmixuji naběračku obsahu, což polévku také přirozeně zahustí.

Na talíři doladím nějakou čerstvou zelení 🙂

> Pokud máte zájem svůj jídelníček obohatit o luštěniny, další vynikající verzí této polévky je gulášová polévka s neloupanou červenou čočkou zahuštěná bez mouky.

Výborná, voňavá a hustá polévka, která zasytí jako hlavní jídlo.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...