Recept

Teplý salát s pečenou červenou řepou a grilovaným kozím sýrem

Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho :-) Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Potřebujete

  • Blanšírovaný listový špenát nebo čerstvý baby špenát nebo rukolu
  • Pečenou červenou řepu
  • Vyzrálý kozí sýr vhodný ke grilování ( třeba ten pevný váleček)
  • Sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu

 Postup

  1. Bulvy červené řepy zabalím do alobalu a dám péct do trouby na 200 stupňů na hodinu a půl.
  2. Podklad salátu zvolím dle sezóny a chuti. Balanšírovaný špenát, listový salát, rukola, vše je správně…
  3. Z válečku vyzrálého kozího sýra odkrojím pár koleček a dám je ogrilovat. Teď jsem využila malý kontaktní gril a sýr jsem dala mezi 2 listy pečícího papíru. Ze zkušenosti je to fajn vychytávka.
  4. Pečenou řepu oloupu a nakrájím na plátky nebo na kostičky. Pak už přijde na řadu jen dochucení. Buď stačí řepu jen osolit opepřit a pokapat olivovým olejem, nebo vytvořit svěží zálivku vyšleháním olivového oleje spolu s citrónovou šťávou.

> Kozí sýr buď nemusíte nebo ho zbožňujete. Pokud jste ten druhý případ, rozhodně doporučuji vyzkoušet tento slaný koláč s cuketou a kozím sýrem. Návyková chuť! 🙂

 TIP

Pokud chcete salát jó vylepšit, je možné kostičky pečené červené řepy promíchat s decentním množstvím sušených brusinek. Povedená kombinace!

Nádherně to na talíři vypadá, skvěle chutná. Menší porce může posloužit jako úžasný předkrm, větší porce spolu s celozrnnou bagetkou jako sytý teplý obědový salát.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...