Jaká je vaše ideální verze této omáčky? U mě rozhodně vítězí výrazná a plná chuť omáčky, která je dostatečně hustá a krémová. A toho lze docílit více způsoby. Tady je jeden z nich 🙂
Potřebujete
- 4 kuřecí stehna
- 2 kořene petržele
- 2 cibule
- Koření sladkou papriku
- Olej
- asi 2 lžíce rýžové mouky ( nebo jinou sypkou ingredienci k zahuštění)
- Smetanu na zjemnění omáčky
Postup
- Na oleji orestuji cibuli, pak přidám na kolečka nakrájenou petržel a také ji krátce orestuji.
- Přidám sladkou paprikou, promíchám, vložím osolená kuřecí stehna a zaliju vodou nebo vývarem tak, aby byla akorát ponořená.
- Vařím na mírném stupni do změknutí masa. Nejčastěji v papiňáku.
- Uvařené maso vyndám z omáčky, omáčku rozmixuji a dle potřeby dohustím trochou rýžové mouky. Zjemním smetanou a ještě krátce promixuji.
Kuře na paprice nejčastěji podávám s rýží, výbornou variantou jsou také domácí halušky ze špaldové mouky.