Recept

Špaldové halušky – základní recept

Recept na domácí bramborové halušky, které můžete pro změnu obohatit špaldovou moukou. Příprava je velmi snadná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pro mnoho lidí je normální jít, koupit krabici s nápisem halušky, směs zalít vodou a těsto je hotovo. Chuť ale nikdy nebude taková, jako když se halušky připraví doma. Jsou k tomu potřeba jen 2 ingredience. Mouka a brambory.

Podívejte se na recept na [klasické halušky](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zarucene-prave-slovenske-halusky-s-bryndzou-presny-navod-i-s-vychytavkami “klasické halušky”), kde máte i popsáno, jaký poměr mouky a brambor je zapotřebí.

Na 4 porce potřebujete

  • 500 g moučnatých brambor (Typ C)
  • cca 330 g mouky (půl jemně mletá špaldová, půl klasická hrubá)

Postup

  1. Brambory nastrouhám na nejjemnejším struhadle (nebo nastrouhám na hrubo a pak rozmělním v mixéru)
  2. Z brambor sliju přebytečnou vodu do hrnku a nechám ji chvíli stát. Po chvíli se na dně hrnku usadí škrob. Vodu sliju stranou a škrob vrátím k bramborové směsi.
  3. Teď už jen přidám správné množství mouky. Vždy záleží na druhu mouky a bramborách. Těsto má správnou konzistenci, když je dostatečně tuhé a přes sítko na halušky je třeba ho propasírovat.
  4. Halušky tedy protlačuji přes speciální sítko na halušky do vroucí osolené vody a když vyplavou na povrch, jsou hotové. Halušky buď rovnou sliju nebo sbírám děrovanou naběračkou.

> Halušky nemusíme jíst jen z bryndzou a slaninou nebo s dušeným zelím. Hosí se i jako příloha k omáčkám. Třeba k tomuto smetanovému kuřeti na paprice

Výhodou těchto halušek je, že jsou pevné na skus. Dají se tedy pohodlně míchat s čím vás napadne, aniž by z toho vzniklo cokoliv nevzhledného.

Tak s čím si je dáte vy? 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...