Recept

Salát s pečenými paprikami a ricottou

Čerstvý polníček, pečené papriky ochucené česnekem, olivovým olejem a balsamikovým octem. Jako zdroj bílkovin dobře stravitelný sýr Ricotta, který skvěle doladí čerstvě namletý pepř. Výborný salát!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Čerstvé papriky ve větším množstvím mohou být pro mnoho lidí těžké na trávení. Když se ale upečou a ochutí, stanou se chuťově úžasnou ingrediencí v nejednom salátu.

Ingredience

Na pečené papriky

  • Barevné papriky ( na 4 porce dělám asi z 1 kg)
  • Olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Balsamikový ocet

Další ingredience

  • Listový salát dle chuti a sezóny ( na fotce je polníček)
  • Ricotta ( čerstvý syrovátkový sýr)
  • Semínka dle chuti ( dýňová, slunečnicová, mohou se i krátce na sucho opražit)
  • Olivový olej
  • Pepř

Postup

  1. Papriky omyju a dám je celé péct do trouby asi na 200 stupňů, dokud se slupka dostatečně neopeče. Trvá to min. 45 minut.
  2. Pokud jsou papriky drobnější a “tenké”, tak je jen zbavím jádřinců a nakrájím na větší kousky. Pokud jsou papriky masité a mají tlustou slupku, je možné je po upečení oloupat. Po vyndání z trouby se chvíli nechají zapařit pod pokličkou a slupka jde velmi snadno stáhnout.
  3. Kousky pečených paprik smíchám s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolím, zakápnu tmavým balsamikovým octem, promíchám a nechám odležet, aby do sebe papriky nasály všechny chutě.
  4. Pečené papriky smíchám s listovým salátem. Výborná je třeba rukola nebo polníček, ale také baby špenát. Do každé misky dám lžičkou pár kopečků ricotty a doladím olivovým olejem, čerstvě namletým pepřem a lžící oblíbených semínek.

> Pokud vám sedne chuť pečených paprik, doporučuji vyzkoušet tento jednoduchý recept na papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Výhodou tohoto salátu je dobrá stravitelnost, a to díky pečeným paprikám a lehké ricottě.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...