Recept

Mandlové sušenky ze 3 ingrediencí – rychlé a křehké

Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když mám chuť na “něco dobrého”, ráda si občas udělám domácí sušenky. Jejich příprava ale musí být snadná, rychlá, protože není pokaždé čas zabývat se pečením příliš dlouho 🙂

Toto je “moje verze” tradičních krétských sušenek “Almond macaroons”, jejichž recept jsem objevila v knize tradiční krétské kuchyně. Receptura však byla na velké množství z 1200 g mandlí a třičtvrtě kila cukru a mnoho bílků.

Testováním jsem dospěla k následující verzi na 1 plech sušenek tak, aby byly křehké, ale stále vláčné, sladké tak akorát…

Na 12 sušenek potřebujete

  • 120 g mletých či na drobno posekaných mandlí
  • Sníh ze 2 bílků
  • 40 g sypkého sladidla (dle preferencí, může být kokosový cukr, panella, muscovado, erythritol atd.)

To je základ, sušenky se pak ještě mohou dochutit např. kůrou z bio citrónu nebo pár kapkami vanilkového extraktu.

Postup

  1. Mandle nasekám v robotu co nejvíce na jemno. Nemusí to být “mandlová mouka”, naopak malé kousky mandlí jsou v sušenkách výborné.
  2. Ze 2 bílků vyšlehám sníh, pak přidám sypké sladidlo a znovu vyšlehám. Smíchám s mandlemi a pokud chci, doladím chuť třeba citrónovou kůrou.
  3. Vzniklé husté těstíčko nabírám lžičkou a na pečící papír dělám malé kulaté hromádky. Co sušenka, to vrchovatá malá lžička.
  4. Peču na 180 stupňů asi 17 minut do zlatova. Sušenky nechám vychladnout a ztuhnout na plechu.

Velmi jednoduché na přípravu a výsledek stojí zato. Domácí je domácí! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...