Recept

Bezlepkové těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, pancetty a cizrny

Voňavá a chuťově výrazná omáčka, která se přesně hodí k těstovinám. Žádné dlouhé krájení, loupání, naopak máte do 10 minut na stole.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rajčatové omáčky mám nejraději ze zralých čerstvých rajčat. Když ale není sezóna, perfektně poslouží i ta drcená konzervovaná. Jak už jsem psala v mnoha receptech, sekaná či drcená rajčata se vyplatí koupit v co nejlepší kvalitě, na chuti je to znát.

Cizrnu nejčastěji kupuji jako “suchou” základní surovinu. Přes noc ji namáčím, pak vařím. Část použiju do těstovin, část na hummus a tak dále. V zásobě mám ale také vždy 1 cizrnu hotovou. Dá se koupit buď v konzervě nebo ve skle. Je ihned k použití a to se hodí. Jako třeba v tomto receptu.

Na 4 porce Potřebujete

  • Bezlepkové těstoviny
  • 1 balení drcených rajčat ( dala jsem v bio kvalitě)
  • 1 balení hotové vařené cizrny ( nebo si uvařte cizrnu doma ze základní suroviny)
  • 100 g pancetty nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • sůl, pepř, petrželku

 Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji pancettu, vliju drcená rajčata, slitou cizrnu, osolím, trochu opepřím a nechám bez pokličky max 10 minut společně provařit. Ke konci ochutím česnekem a nasekanou zelenou petrželkou.
  2. Zatímco připravuji omáčku, uvařím ve větším množství osolené vody těstoviny dle návodu. U bezlepkových těstovin je třeba hlídat dobu varu tak, aby se nerozvařily a zůstaly “na skus”.

> Dalším rychloreceptem, kde lze využít “zásoby, které jsou kdykoliv po ruce”, jsou třeba tyto těstoviny s tuňákem a rajčaty. I v zimním období je prospěšné talíř s těstovinami trochu ozelenit, například řeřichou z parapetu.

Omáček na těstoviny se v dnešní době dá koupit hotových opravdu mnoho. Nikdy ale neprovoní kuchyň tak, jako když uděláte domácí a použijete čerstvý česnek.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...