Zázvorová polévka s kari

Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V orientální kuchyni se čerstvý zázvor s oblibou používá jako “čerstvé koření”. Kromě toho, že jídlu dodá říz a specifickou chuť, má z nutričního i zdravotního pohledu spoustu benefitů.

Pokud tedy doma máte doma zázvor, kari a kořenovou zeleninu, můžete mít za chvíli hotovo.

Potřebujete

  • Kousek zázvoru (3-5 cm)
  • Tuk na orestování zeleniny ( olivový olej, Ghí atd.)
  • Pórek
  • 200 g kořenové zeleniny (já dala mrkev a kořen petržele)
  • 1 větší bramboru
  • Koření curry
  • Zeleninový vývar
  • Trochu smetany na zjemnění (může být klasická, rostlinná, případně kokosové mléko)
  • Sůl v případě potřeby
  • Na závěr zelené bylinky (např. koriandr nebo petrželku)

Postup

  1. Ukrojím kousek zázvoru, oškrábáním ho zbavím slupky a nakrájím na kousky. Ty pak krátce orestuji na tuku.
  2. Přidám porék a krátce orestuji. Přisypu dle chuti koření curry, krátce promíchám a přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a bramboru.
  3. Zaliju vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Vařím do změknutí zeleniny asi 15 minut a pak rozmixuji do hladka.
  4. Ke konci zjemním trochou smetany nebo kokosovým mlékem.

> Kari koření můžete využít také v tomto rychlém receptu z pánve na květák s cuketou na kari

Zázvorový čaj všichni známe, tato pikantní polévka je další skvělý způsob, jak čerstvý zázvor využít.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky