Podzimní noky na oranžovo

Zkuste tento báječný recept na zeleninové noky, díky kterému do sebe dostanete porci zdraví prospěšných látek.
Zdravá celerovo-mrkvová pomazánka

Možná si říkáte, že vám celer nechutná, přesto tuto úžasnou pomazánku zkuste. Celer za syrova v pomazánce chutná opravdu jinak, než známe jeho klasickou chuť ve vývarech.
Moučník s malinovým pudinkem a lehkým krémem

I když má tento moučník 3 jednotlivé kroky přípravy – těsto, pudink a krém, tak je velice snadný a rychle hotový.
Domácí brumíci

Zkuste svým dětem udělat radost domácími brumíky. Tito brumíci se nedrobí, takže se dětem dobře jí.
Cuketové placičky – moje osvědčené

Cukety a cuketové dýně, kam se podíváte, je potřeba je nějak zpracovat. Skvělé cuketové placičky jsou jednou z variant.
Rychlá zeleninová pánev s kari rýží

Toto rychlé jídlo jsem si velice oblíbila. Základem je zelenina a rýže, co k pokrmu dále doplníte, už je na vaší fantazii.
Vláčný celozrnný koláč s jablky

Vláčný, voňavý po skořici, navíc zdravý…
Zelný salát – dobře chutnající porce vitaminů za pár korun

Zeleninové saláty jsou oblíbené, občas je to ale to samé dokola. Rajčata, okurka, salát…Zelný salát je příjemnou změnou a může doplnit jakékoliv jídlo.
Pomazánka z červené čočky

Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné.
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo chutnají dospělým i dětem. Další skvělý recept, jak upravit zeleninu.
Tvarohová pomazánka s olivami

Tuto zdravou pomazánku si můžete udělat více či méně olivovou, záleží, jak moc se s olivami kamarádíte. V této pomazánce nejsou zas až tak výrazné, proto by mohla chutnat i těm, kteří si olivy normálně nedávají.
Jihočeská lepenice

Já jsem si lepenici oblíbila zaprvé proto, že je fakt dobrá, zadruhé proto, že je to super způsob, jak do sebe dostat dávku kysaného zelí, které je zdraví tolik prospěšné. Stojí za vyzkoušení!
Zatím nejlepší tvarohová bábovka

Vyzkoušejte tuto tvarohovou bábovku, která se nedrobí a nádherně voní. Poměry ingrediencí jsou vychytané tak, aby výsledek stál za to.
Papriky po toskánsku – skvělé jako příloha nebo s těstovinami

Jak už to bývá, jednoduché recepty bývají ty nejlepší a kombinace olivového oleje, třtinového cukru a šťávy ze zeleniny je více než jedlá 🙂
Zeleninové lečo – rychlé jídlo ideální v letním období

Klasický recept na lečo zná snad každý, ale proč si ho nepřipomenout? Na dveře klepe srpen, do noty nám tak hrají regály v obchodech plné paprik a zralých rajčat.
Cizrnový guláš

Cizrnový guláš je další skvělou možností, jak naložit s cizrnou.
Sýrový salát se šunkou a ovocem

Jak je známo, k sýru i šunce ovocné chutě jdou. Salát je vhodný jako příloha ke grilování nebo při různých oslavách. Každopádně si ho můžete doma udělat jen tak a zakousnout k němu na sucho opečený, nejlépe celozrnný, toust.
Vynikající rebarborový koláč – bez kynutí, bez vážení

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva 🙂
Valašský kontrabáš

Kdo ho nezkusí nepozná, jak je kontrabáš skvělé jídlo. Tato valašská specialita bude z pekáčku mizet tak dlouho, až se bude blýskat čistotou 🙂
Pohanka – základní příprava

Tento článek je zde pro ty, kteří s pohankou nemají zkušenosti a neví, jak na to.