I když má tento moučník 3 jednotlivé kroky přípravy – těsto, pudink a krém, tak je velice snadný a rychle hotový. Podobných moučníků na internetu koluje spousta, inspiraci na tento recept jsem objevila doma u mojí maminky, když jsme potřebovaly připravit moučník, který nebude úplně obyčejný, zároveň nám ale nezabere moc času. Tento mi padl do oka a byla to správná volba. Od té doby jsem ho dělala už mnohokrát, jen jsem si ho lehce ozdravila použitím celozrnné špaldové mouky, třtinového cukru a přírodního kypřícího prášku.
Když jsem tento moučník pekla poprvé, snažila jsem se krém vylepšit, ta zakysaná smetana mi přišla moc „obyčejná“. Do krému jsem tedy přidala krémový sýr, pak také trochu tvarohu. Nakonec jsem se vrátila k té původní zakysané smetaně, která tomu dodá tu správnou chuť a lehkost. Zakysaná smetana nemá na moučníku vytvořit velkou vrstvu krému, ale jen slabou, moučník bude místy dokonce prosvítat. Bohatě to tak stačí.
Pokud jste jakkoliv velcí odpůrci pudinků z prášku, můžete si zcela jednoduše sami připravit [jednoduchý domácí pudink](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-pudink “jednoduchý domácí pudink”) a ochutit ho dle fantazie.
Ať se vám povede 🙂
Kamila
Sdílet recept myšičky na: