Recept

Pomazánka z červené čočky

Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné. Chuťově si s nimi můžete pohrát a udělat buď pomazánku pro děti nebo naopak pikantní pro sebe.

Budete potřebovat

  • 200 g červené čočky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli nakrájenou na kostičky
  • 1 střední nastrouhanou mrkev
  • štávu z citronu podle chuti
  • 1 lžičku soli
  • cca 600 ml vody
  • trošku kari

Postup

  1. Červenou čočku na cedníku několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a nechte dobře okapat.
  2. Na oleji orestujte cibuli.
  3. Po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání společně pár minut restujte.
  4. Přidejte utřený česnek, lehce osolte, můžete ochutit kari kořením.
  5. K cibulce a k mrkvi přidejte okapanou červenou čočku.
  6. Směs zalijte vroucí vodou a přiklopte.
  7. Na velmi mírném plameni vařte dvacet minut a občas zamíchejte.
  8. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a získat kašovitou konzistenci i bez mixování.
  9. Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla. Pak do ní ještě zamíchejte citronovou šťávu a lžíci olivového oleje pro obohacení celého pokrmu.

TIP

  • Pokud nemusíte kari, zkuste jinou variantu. Do hotové pomazánky přidejte čerstvou bazalku a na velmi jemno pokrájené rajče.
  • Když by se voda vyvařila dříve, než by čočka byla dostatečně měkká, jednoduše trochu vody přidejte.
  • Pomazánku jezte dobře vychlazenou, chutná je na zdravých “křupacích” chlebech.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...