Recept

Vynikající rebarborový koláč – bez kynutí, bez vážení

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento koláč vás na 100% nezklame. Je fantastický, vláčný, šťavnatý, zkrátka jen samá pozitiva 🙂

Dám vám jen jedno doporučení – na rebarboře (popř. višních) rozhodně nešetřete.

Kombinace mléčného výrobku (v tomto případě jogurtu) spolu s rebarborou lehce neutralizuje agresivní kyselinu šťavelovou.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250 ml)

  • 2 hrnky polohrubé mouky (já jsem dala 1 hrnek klasické polohrubé a 1 hrnek pšeničné celozrnné)
  • 1 hrnek cukru (použijte klasický nebo přírodní třtinový)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • Rebarboru

Na drobenku

(pokud ji neděláte “od oka”)

  • 80g másla
  • 80g cukru
  • mouky tolik, aby se drobenka mezi prsty hezky drobila 🙂 (cca 140g)

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem
  2. Přidejte olej, jogurt a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. Vše vymíchejte do hladka.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. Bohatě posypte oloupanou a na malé kousky pokrájenou rebarborou.
  6. Nakonec posypte drobenkou.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut

TIPY

  • Na tento typ koláče se hodí více kyselé druhy ovoce (Musím ale podotknout, že rebarbora je vlastně zelenina).
  • Místo rebarbory můžete použít například višně(vyzkoušená a povedená kombinace)
  • Pokud rádi pečete s použitím celozrnné mouky, použijte ji 2/3 (pšeničné nebo špaldové) a udělejte ho tak více zdravý.

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...