Cuketu používám v kuchyni velice ráda. Dělám cuketovou polévku, zapečenou cuketu s brambory a smetanou, restovanou zeleninu s cuketou a tak dále 🙂 Jedním z oblíbených receptů jsou také cuketové placky. Aby se vám povedly a daly se dobře smažit a obracet, musíte mít správnou konzistenci těsta. Níže uvedený poměr ingrediencí těsto drží pěkně pohromadě. Brambory klidně vynechejte, já jsem si ale zvykla dělat cukeťáky s trochou brambor.
Cuketa je známá tím, že je ideální potravinou pro hubnutí a detoxikaci. Určitě ale ne ve smažené úpravě. Když na ni ale takto máte chuť, můžete negativní účinky smažení výrazně snížit tak, že budete pokrm připravovat na správném oleji, který se nepřepaluje, nebudete smažit do černa 🙂 a přebytečný tuk odsajete do ubrousku. Cukeťáky a bramboráky lze také připravit bez oleje na plechu, výsledek je pak ale jiný 😉
Sdílet recept myšičky na: