Recept

Domácí brumíci

Zkuste svým dětem udělat radost domácími brumíky. Tito brumíci se nedrobí, takže se dětem dobře jí.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Která maminka malého či většího dítěte by neznala Bebe Brumíka. Vykukuje na nás v regálech velkých supermarketů, i těch nejmenších večerek. Přesto, že reklama nám tvrdí, jak je Brumík pomalu to nejlepší pro naše děti, obsahuje aditiva, kterými není nutné naše děti ládovat 🙂

Medvídka Brumíka můžete během chvilky upéct dětem i doma. Stačí si pořídit plech s medvídkama, do míchání těsta zapojit malého pomocníka a pak už se jen radovat se sladké svačinky.

Samozřejmě to chce mít to správné těsto. Brumíka můžete upéct jak ze třeného těsta, tak z piškotového, které se více blíží originálu. Těsto, které jsem si vyladila já, je tak něco mezi 😉

První várka byla moc vaječná, druhá moc tuhá 😉 Se třetí už jsem byla spokojená. Ingredience jsem odvážila přesně na 12 medvídků, aby zbytečně žádné těsto nezbylo.

Na 12 Brumíků budete potřebovat (1 plech)

  • 100 g polohrubé mouky (klasické nebo 50g klasické a 50g špaldové, záleží na vás)
  • 2 vejce
  • 30g povoleného másla (je možné nahradit olejem)
  • 50 ml mléka
  • Půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů (BIO z vinného kamene)
  • 60g třtinového přírodního cukru (můžete dát o něco více či méně podle vaší chuti, místo části cukru můžete dát na chuť BIO vanilkový cukr, který je z třtinového cukru a má v sobě kousíčky přírodní vanilky)
  • trošku kakaa nebo karobu na obarvení těsta, která dáme na místo tlapek nebo čumáčku 🙂

Postup

  1. Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte máslo, mléko a postupně přimíchejte všechnu mouku s půl lžičkou prášku do pečiva.
  3. Na závěr do směsi lehce vmíchejte sníh.
  4. Začněte plnit máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  5. 1 lžíci těsta si dejte stranou, obarvěte ji kakaem nebo karobem a malou lžičkou naneste trošku těsta na bříško nebo tlapky, pak dolijte světlým těstem.
  6. Na jednoho brumíka je zapotřebí cca 1,5 lžíce těsta. Zkrátka počítejte s tím, že trochu „vyběhnou“, takže je zapotřebí formičku nepřeplnit.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na střední stupeň, cca 170° po dobu 10 minut. Brumíci jsou malí, takže jsou opravdu rychlé hotoví.

Nepočítejte s tím, že medvídci budou chutnat stejně jak originál, jejich výhodou je ale to, že drží a nedrobí se, takže se hodí i jako svačina na procházku. Mně se správné těsto povedlo až na 3. pokus, v kuchyni to vypadalo jak po výbuchu, ale stálo to za to 🙂 S těstem na Brumíky se dá i různě experimentovat, těsto se může obměnit třeba nastrouhaným jablkem nebo mrkví, naplnit marmeládou apod.

Věřím, že se to těsto dá ještě vylepšit, pokud budete mít nějaký tip, sem s ním! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...