Recept

Cizrnový guláš

Cizrnový guláš je další skvělou možností, jak naložit s cizrnou.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ještě, že mám kamarádky, které také rády zkouší nové chutě. Díky tomu jsem objevila cizrnový guláš. Jelikož se u nás doma cizrna dělá celkem často, tak jsem ráda, že mám další možnost, co s ní 🙂 Cizrny můžete uvařit o něco více a udělat rovnou [cizrnovou pomazánku zvanou hummus](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/hummus-netradicni-zdrava-pomazanka-z-cizrny-a-sezamove-pasty “cizrnová pomazánka zvaná hummus”) 🙂

Budete potřebovat

  • 400g uvařené cizrny
  • cca 1 litr vody (můžete použít i vodu, ve které se vařila cizrna)
  • 1 cibuli nebo jarní cibulku (kdo má rád cibuli, může dát klidně 2)
  • 2 velké brambory
  • 2 velké mrkve
  • Můžete přidat i 2 pokrájená rajčata nebo lžíci protlaku, záleží na chuti.
  • 2 červené papriky
  • 3 stroužky česneku
  • Na ochucení – přírodní bujón, sladkou papriku (2 lžíce) , majoránku, drcený kmín,
  • Na zahuštění – 2 lžíce mouky (např. špaldové nebo bezlepkové), použít můžete i instantní mouku.

Postup

Příprava cizrny

  1. Cizrnu propláchněte, přes noc namočte a vodu slijte.
  2. Druhý den cizrnu uvařte v nové vodě.
  3. Doba varu je cca 1,5 hod. Cizrna musí být měkká, máslová.
  4. V polovině varu cizrnu ochuťte solí, můžete přidat i bobkový list či pár kuliček nového koření.

Příprava guláše

  1. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mrkev (můžete i jinou kořenovou zeleninu) a krátce orestujte.
  3. Přidejte červené papriky pokrájené na proužky.
  4. Zasypte červenou paprikou, krátce promíchejte a podlijte vývarem.
  5. Přidejte brambory pokrájené na kostičky (pokud chcete tak i rajčata), ochuťte majoránkou, česnekem, kmínem a vařte 15 minut.
  6. Zahustěte 2 lžícemi mouky rozmíchané v trošce vody.
  7. Hned na to přidejte cizrnu a nechte vše společně ještě 15 minut provařit.

Podávejte s kouskem celozrnného pečiva.

TIP

Kdo má rád pikantní chutě, může ke guláši přidat chilli papričku.

Dobrou chuť 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...