Tato zelenina se stala v naší rodině velice oblíbenou. Inspirací k tomuto receptu mi byl Emanuele Ridi a jeho „Peperonata alla Toscana“. Recept vypadá tak jednoduše, že se člověku může zdát opečená zelenina celkem nezajímavá. Jak už to ale bývá, jednoduché recepty bývají ty nejlepší a kombinace olivového oleje, třtinového cukru a šťávy ze zeleniny je více než jedlá 🙂
Jak s touto zeleninovou pánví naložit dál? Hodí se jako příloha ke grilování, k rybám, můžete z ní vytvořit výtečné vegetariánské jídlo. Stačí tuto směs promíchat s většími pevnějšími těstovinami (např. farfalle nebo penne). Těstoviny následně můžete vylepšit plátky opečeného tofu a zůstat tak u bezmasé varianty.
Ať už se rozhodnete s paprikami naložit jakkoliv, pokrm nádherně ovoní čerstvé lístky bazalky.
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: