Krémová polévka z máslové dýně

Pro mě jedna z nejlepších krémových polévek je ta z dýně- tentokrát máslové. Opravdu výborná, vyplatí se ji zkusit.
Rýže s cizrnou, tempehem a ratatouille

I takhle může vypadat zdravý oběd. Vegan talíř bohatý na bílkoviny a vlákninu.
Grilovaný Halloumi s restovanými voňavými rajčaty

Pár minut u pánve, jejichž výsledkem je opravdový chuťový zážitek.
Cuketové hranolky z trouby

Udělat hranolky neznamená jen vytáhnout ty bramborové z mrazáku a usmažit je ve friťáku.
Výborný makovec z celého máku

Netradiční, zajímavý, chutný, makový, výživný, sladký, voňavý 🙂
Palačinky z ovesných vloček s česnekovo-sýrovou náplní

Ovesné vločky – naprosto báječná surovina, která má široké spektrum využití, a zvládne být klidně i výbornou palačinkou.
Hráškové rizoto s tofu

Mražený hrášek je skvělou surovinou pro rychlé recepty. Je kdykoliv po ruce a hotový během pár minut …
Plněné papriky – výborné i bez masa

Papriky lze naplnit, čím si jen vzpomenete. A ani k tomu nemusíte mít mleté maso …
Křehké meruňkové šátečky se Šmakounem

Z meruňkového Šmakouna lze během minuty pomocí mixéru vyrobit krém, který můžete využít na dezerty, nebo jím naplnit různé záviny či šátečky. Já jsem si ho vyladila ještě meruňkovým džemem…
Domácí pribináček – snadné a levné

Krém podobný oblíbenému pribináčku si můžete během chvíle vyrobit i doma.
Tortelliny s cuketou – rychle a zdravěji

Opravdu není nutné zacpat si břicho horou těstovin. Když je zkombinujete se zeleninou, prospějete svému tělu a odlehčíte trávení.
Losos na rajčatech – rychlé a zdravé

Toto jídlo je velmi snadné, se vším všudy do 15 minut hotové. Výsledek fantastický.
Krůtí vývar s mrkví a bezlepkovými mušličkami

Varianta vývaru, která je u nás doma sázkou na jistotu.
Křupavé bramboráky s polentou

Výborné bramboráky, které Vás nadchnou svojí křupavostí. V kombinaci se zeleninou a domácím koprovým dipem stojí zato.
Květák s cuketou na kari – do 15 minut hotové

Když přijde sezóna květáků a cuket, hodí se každá inspirace, jak je využít. Do jídla pak výborně zapadá i tofu, které je hotové raz dva.
V kombinaci s kořením kari povedené …
Polentové kostky jako zdravý dezert

Vyrobit opečené polentové kostky je snadné a rychlé. Pak už je na vás, zda je využijete jako základ sladkého dezertu, nebo si je obložíte sýrem.
Banánová kaše z jáhlových vloček

Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.
Vynikající pivní šátečky s povidly

Skvělé těsto, které není tuhé ani suché. Navíc do něj můžete zabalit kromě povidel i jakékoliv ovoce.
Zapečené jáhly s pohankou, smetanou a cheddarem

Vyzkoušejte jeden z mých nápadů, jak prakticky využít jáhly i pohanku.
Cottage lívance – bohaté na bílkoviny

Rychlé a jednoduché lívance, kde hlavní roli hraje sýr cottage, který vyniká výhodným poměrem tuků a bílkovin.