Recept

Vynikající pivní šátečky s povidly

Skvělé těsto, které není tuhé ani suché. Navíc do něj můžete zabalit kromě povidel i jakékoliv ovoce.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Recept jsem našla v pivním speciálu časopisu Žena a kuchyně z roku 2010. Polovinu mouky jsem jen nahradila jemně mletou špaldovou celozrnnou.

Šátečky jsem za pomoci dětí zkoušela už s mnoha náplněmi. S tvarohem, jablky, marmeládou, s mákovou náplní, třešněmi. Pokaždé dopadly skvěle.

Budete potřebovat

  • 140g hladké mouky
  • 140g ceLozrnné jemně mleté mouky (pšeničná, špaldová atd.)
  • 120 g másla
  • 70 ml piva
  • 60 ml mléka
  • 1 vejce
  • 3/4 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžíci cukru (dala jsem přírodní hnědý)
  • špetku soli
  • Vejce na potření

Postup

  1. V mléce rozmíchejte droždí spolu se lžící cukru. Nechte vzejít kvásek.
  2. Přidejte pivo, vejce, povolené až rozpuštěné (avšak ne teplé) máslo.
  3. Postupně vmíchejte mouku, špetku soli a vypracujte hladké těsto.
  4. Nechte jej přikryté vykynout na teplém místě. Těsto znásobí svůj objem.
  5. Na pomoučeném vále těsto rozválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Jak velké je uděláte, tak velké budou šátečky.
  6. Do středu šátečku dejte lžičku povidel. Na náplni nešetřete, ať jsou šátečky pěkně šťavnaté.
  7. Spojte protilehlé rohy a vyskládejte na plech. Ještě je potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem.
  8. Pečte na 180 stupňů asi 20 – 25 minut. Zkrátka do jemného zezlátnutí.

Moji dceru hodně bavilo pomáhat mi balit šátečky. Do některých si zkoušela dát vlastní náplň, třeba nějaké ovoce. Na plechu si pak hlídala, který šáteček je ten její a to bylo radosti, když se pak do něj mohla zakousnout.

Jak vidíte na fotce, šátečky nejsou všechny stejné a každý je jiný. Takhle to prostě je, když pomáhají děti. Jejich výtvory jsou nedokonale DOKONALÉ 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...