Recept

Květák s cuketou na kari – do 15 minut hotové

Když přijde sezóna květáků a cuket, hodí se každá inspirace, jak je využít. Do jídla pak výborně zapadá i tofu, které je hotové raz dva. V kombinaci s kořením kari povedené ...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Budete potřebovat

  • Květák
  • Cuketu
  • Smetanu (zakysaná, klasická nebo rostlinná)
  • Uzené tofu (nebo jakékoliv jiné)
  • Na dochucení – zelené bylinky, kari
  • Na zahuštění (trochu domácí jíšky, případně zahustit jinak, jak jste zvyklí)

Postup

  1. Květák omyjte a rozeberte na malé růžičky, cuketu vydrhněte a včetně slupky pokrájejte na větší kousky.
  2. V hrnci podlijte trochou vody, ochuťte, přidejte na kostičky pokrájené tofu a pár minut duste.
  3. Vedle na malé pánvičce si připravte trochu světlé jíšky pomocí másla a hladké mouky. Já jsem použila celozrnnou jemně mletou.
  4. Přidejte smetanu, jíšku a pár minut provařte. Jak květák, tak cuketa musí zůstat na skus. Rychle měknou, tak pozor, ať se nerozvaří.
  5. Na závěr dolaďte hustotu smetanou, jak Vám vyhovuje. K rýžovým nudlím se hodí směs hustší, k rýži o něco řidší.
  6. Ke konci jsem obsah hrnce rozdělila. Část jsem nechala přírodní, část jsem výrazně ochutila kari kořením.

TIP

  • Místo smetany se hodí i kokosové mléko.

  • Toto jídlo můžete místo jíšky bleskově zahustit také jáhlovými vločkami, které stačí zalít horkou vodou a po pár minutách rozmixovat na kaši.

  • Další možností je pak odebrat trochu obsahu, rozmixovat a vrátit do směsi.

  • Na talíři doporučuji ještě vylepšit mungo klíčky, které si snadno připravíte doma v jakémkoliv ročním období.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...