Kombinace šťavnatého lososa, krátce orestovaných rajčátek, česneku a bylinek je povedená 😉
Budete potřebovat
Filety lososa (lze s kůži i bez kůže)
Malá rajčata nebo keříková rajčátka
Olivový olej
Na dochucení – česnek na plátky, sůl, pepř, provensálské koření nebo jen bazalku, případně směs koření na zeleninu.
Postup
Filety lososa omyjte a důladně osušte. Ochuťte solí, případně pepřem a opečte je z obou stran na olivovém oleji na nepřilnavé pánvi.
Doba opékání vždy závisí na celkové velikosti filetu, většinou to vychází z každé strany 3-5 minut. Z boku můžete pozorovat, zda už ryba není uprostřed syrová.
Lososa přendejte na talíř a ve stejné pánvi po dobu pár minut orestujte rajčátka. Menší můžete nechat vcelku, větší překrojit na půl. Ochuťte je stroužkem česneku na plátky, dále např. provensálským kořením.
Rajčata přendejte do nádoby a položte na ně na chvíli kusy opečeného lososa, aby se chutě a vůně ještě lépe propojily.
Toť vše. Jednoduchost vyhrává …
TIP
Na fotce vidíte variantu, kdy jsem lososa připravila “po mlynářsku”. Před opečením ho stačí lehce obalit v ochucené mouce.
Jídlo můžete podávat jen tak, případně s kouskem pečiva, které si můžete namočit do vynikající aromatické rajčatové šťávy.