Rýži uvařte, jak jste zvyklí. Pro mě je nejpohodlnější péct ji v troubě (nebo Remosce). Je to naprosto bez práce.
Uvařte si cizrnu. Když už ji dělám, tak rovnou celý pytlík. Pak ji využiju na více jídel. Buď úplně obyčejně jako přílohu, nebo z ní vyrobím krémovou cizrnovou polévku, pomazánku, přidám ji do salátu atd.
Uzený tempeh nakrájejte na proužky, krátce zahřejte nebo opečte, nemusí se zvlášť tepelně upravovat, jelikož se jedná o hotový produkt. Můžete jej také ke konci nakrájet rovnou do zeleninové směsi.
Zeleninovou směs jsem tentokrát udělala ve stylu ratatouille. Lilky, cukety, papriky a rajčata jsem opekla na cibuli a na olivovém oleji spolu s česnekem a provensálskými bylinkami.
Pak už vše nandejte na talíř tak, aby Vám to chutnalo a vyhovovalo.
Tyhle zdravé talíře plné chutí a živin jsou moje gusto 😉