Recept

Rýže s cizrnou, tempehem a ratatouille

I takhle může vypadat zdravý oběd. Vegan talíř bohatý na bílkoviny a vlákninu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Budete potřebovat

Postup

  1. Rýži uvařte, jak jste zvyklí. Pro mě je nejpohodlnější péct ji v troubě (nebo Remosce). Je to naprosto bez práce.
  2. Uvařte si cizrnu. Když už ji dělám, tak rovnou celý pytlík. Pak ji využiju na více jídel. Buď úplně obyčejně jako přílohu, nebo z ní vyrobím krémovou cizrnovou polévku, pomazánku, přidám ji do salátu atd.
  3. Uzený tempeh nakrájejte na proužky, krátce zahřejte nebo opečte, nemusí se zvlášť tepelně upravovat, jelikož se jedná o hotový produkt. Můžete jej také ke konci nakrájet rovnou do zeleninové směsi.
  4. Zeleninovou směs jsem tentokrát udělala ve stylu ratatouille. Lilky, cukety, papriky a rajčata jsem opekla na cibuli a na olivovém oleji spolu s česnekem a provensálskými bylinkami.

Pak už vše nandejte na talíř tak, aby Vám to chutnalo a vyhovovalo.

Tyhle zdravé talíře plné chutí a živin jsou moje gusto 😉

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...