Výrazný tvrdý sýr (použila jsem Grana Padano z Lidlu)
Vejce + hladkou mouku + trochu soli (nebo jakoukoliv jinou “kašičku”, ve které cuketové hranolky smočíte)
Papír na pečení
Postup
Menší cuketu omyjte a nakrájejte na špalíčky. Je možné je mít tenké nebo tlustší. Já jsem z časových důvodů zvolila větší hranolky – hranoly 😉
Připravte si polořídké těstíčko rozmícháním vejce, mouky a špetky soli. Těstíčko lze připravit i jiným způsobem. Bez vejce i bez mouky třeba jen smícháním hrašky s vodou …
Sýr, nejlépe typu parmazán, grana padano, gran moravia nastrouhejte a v míse promíchejte se strouhankou.
Cuketový hranolek pomocí vidliček obalte v těstíčku a pak v připravené sýrové storuhance.
Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 220 stupňů dozlatova.
Výborné jsou s domácím dresingem. Třeba koprovým nebo česnekovým.
TIPY
Papír na pečení můžete potřít trochou olivového oleje pro více křupavosti.
Sýr grana padano kupuji jako 200g trojúhelníkový bloček v celku, je to cenově nejpřijatelnější.
Pokud byste měli jen velké cukety, lze je také použít, jen hranolky vykrajujte z té tvrdší části cukety.