Recept

Cuketové hranolky z trouby

Udělat hranolky neznamená jen vytáhnout ty bramborové z mrazáku a usmažit je ve friťáku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Úžasná cuketa je mojí oblíbenou zeleninou v mnoha variantách. Skvělá je restovaná cuketa na pánvi nebo výborná cuketová polévka s červenou čočkou, nezklame ani jako cuketový salát s domácím dresingem.

Tak proč z ní neudělat třeba i hranolky 😉

Budete potřebovat

  • Cukety (spíše menší)
  • Strouhanku (může být i kukuřičná)
  • Výrazný tvrdý sýr (použila jsem Grana Padano z Lidlu)
  • Vejce + hladkou mouku + trochu soli (nebo jakoukoliv jinou “kašičku”, ve které cuketové hranolky smočíte)
  • Papír na pečení

Postup

  1. Menší cuketu omyjte a nakrájejte na špalíčky. Je možné je mít tenké nebo tlustší. Já jsem z časových důvodů zvolila větší hranolky – hranoly 😉
  2. Připravte si polořídké těstíčko rozmícháním vejce, mouky a špetky soli. Těstíčko lze připravit i jiným způsobem. Bez vejce i bez mouky třeba jen smícháním hrašky s vodou …
  3. Sýr, nejlépe typu parmazán, grana padano, gran moravia nastrouhejte a v míse promíchejte se strouhankou.
  4. Cuketový hranolek pomocí vidliček obalte v těstíčku a pak v připravené sýrové storuhance.
  5. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 220 stupňů dozlatova.

Výborné jsou s domácím dresingem. Třeba koprovým nebo česnekovým.

TIPY

  • Papír na pečení můžete potřít trochou olivového oleje pro více křupavosti.
  • Sýr grana padano kupuji jako 200g trojúhelníkový bloček v celku, je to cenově nejpřijatelnější.
  • Pokud byste měli jen velké cukety, lze je také použít, jen hranolky vykrajujte z té tvrdší části cukety.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...