Recept

Tortelliny s cuketou – rychle a zdravěji

Opravdu není nutné zacpat si břicho horou těstovin. Když je zkombinujete se zeleninou, prospějete svému tělu a odlehčíte trávení.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když není skoro žádný čas vařit, zachrání mě kolikrát chlazené tortelliny, které jsou uvařené do 5 minut. Zvykla jsem si je ovšem “nastavovat” orestovanou zeleninou. Jedno balení Vám tak vystačí pro celou rodinu, zároveň tělu dodáte vlákninu a mikroživiny. Variant se nabízí mnoho, tentokrát jsem si vystačila jen s cuketou …

Budete potřebovat

  • 1 balení chlazených plněných těstovin (tortelliny, náplň např.špenát + ricotta)
  • 1 Cuketu ( nebo kolik chcete)
  • Lahůdkovou cibulku
  • Kostičku smetanového sýra (žervé, lučina apod)
  • Olivový olej
  • Na ochucení – sůl, oblíbené koření na zeleninu, pro dospělé je dobré kari

Postup

  1. Tortelliny uvařte dle návodu.
  2. Na pánvi si na olivovém oleji orestujte cibulku a dle libosti ochucenou cuketu pokrájenou na kostky. Cuketa je hotová za pár minut, musí zůstat pevná na skus.
  3. Na konec k hotové cuketě přidejte smetanový sýr a nechte jej lehce rozpustit. Dle potřeby můžete přikápnout trochu vody nebo smetany, aby vzniklo trochu “omáčky”
  4. Promíchejte s plněnými těstovinami a máte hotovo.

Celé je to záležitost na pár minut. Cukety či jiné zeleniny dělám vždy takové množství, aby tvořila minimálně třetinu porce.

Dětem dám část stranou a dospělým orestovanou smetanovou cuketu ještě malinko zředím smetanou a výrazně dochutím pálivým kari kořením. Kombinace kari a cukety nám vyhovuje.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...