Recept

Krémová polévka z máslové dýně

Pro mě jedna z nejlepších krémových polévek je ta z dýně- tentokrát máslové. Opravdu výborná, vyplatí se ji zkusit.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jakékoliv krémové polévky jsou u nás doma sázkou na jistotu. Rajčatová s červenou čočkou, cuketová s mrkví a ovesnými vločkami nebo právě dýňová. Talíře jsou vždy prázdné 🙂

Budete potřebovat

  • 1 máslovou dýni (připomíná tvarem hrušku)
  • 1 pórek
  • 1/2 cibule
  • Olivový olej
  • zeleninový vývar nebo vodu
  • smetanu na zjemnění
  • Na dochucení trochu soli
  • Petrželku a pšeničné klíčky k podávání

Postup

  1. Máslovou dýni omyjte, překrojte a zbavte semínek. Pak ji nakrájejte včetně slupky na kostky.
  2. Na olivovém oleji si orestujte kousek cibule a pórek. Cibuli lze klidně vynechat.
  3. Přidejte dýni a zalijte zeleninovým vývarem tak, aby byla dýně ponořená.
  4. Vařte do změknutí dýně, asi 20 minut.
  5. Rozmixujte do hladka tyčovým mixérem a zjemňete smetanou. Sladší chuti dosáhnete sladkou smetanou, zakysaná smetana je zase stravitelnější.
  6. Dolaďte do požadované hustoty a ochuťte, jaká vám vyhovuje.
  7. Na talíři můžete ozdobit zeleným kořením – petrželkou nebo koriandrem a sušenými pšeničnými klíčky, které polévku obohatí o další živiny.

TIP

S výslednou chutí si pak můžete hrát. Nejmenším dětem nemusíte ochucovat vůbec, dospělí zas mohou v polévce ocenit trochu zázvoru, kari nebo chilli.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...