Recept

Křehké meruňkové šátečky se Šmakounem

Z meruňkového Šmakouna lze během minuty pomocí mixéru vyrobit krém, který můžete využít na dezerty, nebo jím naplnit různé záviny či šátečky. Já jsem si ho vyladila ještě meruňkovým džemem...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Popravdě je to snad několik let, co jsem doma pracovala s listovým těstem. Díky vysokému obsahu tuku je křehké, výborné, co si budeme povídat… Určitě ale nepatří do běžného jídelníčku. Listové těsto rozhodně řadím do katergorie “jednou za čas”. Tentokrát jsem ale jedno chlazené koupila, že udělám rychlý špenátový nebo tvarohový závin. Pak jsem si ale vzpomněla na meruňkového Šmakouna v lednici, který se obecně pyšní tím, že umí být sladkou náplní … Abych umocnila meruňkovou chuť a dodala náplni více šmrncu, rozmixovala jsem ji navíc s pár lžícemi meruňkového džemu.

Naprosto výborné, v kombinaci s listovým těstem hříšně výborné … 😉

Budete potřebovat

  • 1 plát kvalitního chlazeného listového těsta (asi 280g)
  • 1 balení Šmakoun meruňka (výrobek z vaječných bílků s nízkým obsahem tuku)
  • 3 lžíce meruňkového džemu
  • vejce nebo vodu na potření šátečků
  • různá semínka na ozdobení

Postup

  1. Plát listového těsta rozdělte na 8 dílků. Takto budete mít větší šátečky.
  2. Doprostřed každého dejte kopeček šmakounové náplně. Tu si jednoduše vyrobíte tak, že tyčovým mixérem nebo v malém robotu rozmixujete celé balení meruňkového Šmakouna spolu se 3 lžícemi džemu.
  3. Spojte protilehlé cípy, spojte okraje a přimáčkněte je prsty nebo vidličkou.
  4. Na závěr šátečky 2x nahoře propíchněte vidličkou a potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Můžete posypat semínky. Zkusila jsem piniová, slunečnicová a lněná.
  5. Pečte v elektrické troubě na 220 stupňů, v horkovzdušné na 200 do zezlátnutí. Trvá to 15 – 20 minut.

TIP

I u listového těsta koukejte na složení. Mělo by být ze základních ingrediencí, bez zbytečných aditiv. Lze jej sehnat i v biokvalitě.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...