Recept

Banánová kaše z jáhlových vloček

Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jáhlovou kaši připravuji nejčastěji z klasických jahel. Někdy ale sáhnu po jejich upravené variantě – vločkách, když potřebuji ušetřit čas. Kaše je z nich výborná.

Jáhlové vločky lze sehnat od více firem v různých cenových relacích, pro nejmenší děti se přikláním ke kvalitě BIO.

Budete potřebovat

2 větší porce

  • 1 hrnek mléka (typ dle věku dítěte, použila jsem rýžové mléko)
  • 6 lžic jáhlových vloček
  • 1 zralý banán

Postup

  1. 1 hrnek mléka vlijte do menšího hrnce.
  2. Zasypte asi 6 lžícemi jáhlových vloček.
  3. Vařte pár minut do zhoustnutí, nebo, až budou vločky úplně měkké.
  4. Na závěr vmíchejte rozmixovaný nebo umačkaný banán a dolaďte případně vhodnou tekutinou na doladění konzistence.

Měla jsem hodně zralý banán, který obsahoval dostatek přirozeného cukru, proto jsem nepřidávala žádné sladidlo navíc.

Kaši je možné v případě potřeby dětem od 1 roka lehce dosladit medem, sladěnkou či obilným sirupem.

U nás tahle kaše “jede”. Její výhodou, kromě dobré výživové hodnoty, je rychlost přípravy.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...