Zeleninový tvaroh jako zdravá pomazánka

Základem mnoha dobrých pomazánek je často tvaroh. Zkuste ho odlehčit a ochutit na drobno nakrájenou zeleninou. Je to jednoduché, zdravé a vynikající.
Rychlé banánové lívance

Dopřejte si během chvíle úžasnou snídani v podobě těchto lívanců, jejichž základ tvoří banán. Jsou samy o sobě dostatečně sladké, nemusíte tak přidávat žádný další cukr.
Brynzová česneková pomazánka

Domácí česneková pomazánka, jejímž základem je tentokrát ovčí sýr brynza. S lahůdkovou cibulkou dohromady do sebe dostanete pořádnou porci látek, které jsou velmi prospěšné pro trávení i imunitu.
Krémová špenátová polévka se sýrem Grana Padano

Špenát je vynikajícím základem pro zdravou krémovou polévku. Můžete ji připravit v dietní odlehčené verzi nebo s pořádnou porcí bílkovin a zdravých tuků.
Jablečné muffiny s ovesnými vločkami

Muffiny jsou velice oblíbeným moučníkem hlavně u dětí díky nenáročnosti a zábavě při jejich přípravě.
Celozrnné špagety s uzeným lososem

Těstoviny s uzeným lososem a smetanou je osvědčené jídlo, které vyniká svojí jednoduchostí a neodolatelnou chutí. Zkuste jako základ použít celozrnné špagety, které obsahují více vlákniny.
Nadýchané jablečné vafle s javorovým sirupem

Vafle jsou, podobně jako palačinky, oblíbenou snídaní především u dětí. Když jsou čerstvě upečené, z dobrých surovin a ještě vylepšené o nastrouhaná jablka, tak jsou neodolatelné.Javorový sirup jim navíc dodá lahodnou chuť.
Pečené placičky z tofu a zeleniny s domácí rajčatovou omáčkou

Placičky ze zeleniny a tofu pečené v troubě, které si můžete vychutnat s pořádnou porcí výrazné rajčatové omáčky, nebo je sníst jen tak.
Sušenky bez cukru ze 3 ingrediencí

K upečení zdravých celozrnných domácích sušenek vám mohou stačit pouze 3 ingredience. Obejdete se bez cukru, bez másla, bez bílé mouky a přesto se dočkáte voňavých sladkých sušenek.
Babiččina hustá kulajda

Domácí hustá smetanová polévka sladkokyselé chuti voňavá po kopru a houbách.
Křupavá domácí ciabatta s olivami – snadný postup

Tuto domácí ciabattu s olivami zvládnou všichni díky snadnému postupu. Můžete ji zakousnout jako přílohu k zeleninovým salátům nebo ji naservírovat s pomazánkami pro návštěvu.
Špenátové lasagně se sýrovým bešamelem

Lasagně jsou velmi vděčné a jednoduché jídlo. Můžete zvolit boloňskou klasiku nebo také vegetariánskou či veganskou variantu. Snesou totiž nepřeberné množství variací.
Výborný makový závin z tvarohového těsta

Kdo opravdu miluje mák, tak se nespokojí s makovou bábovkou či nějakým suchým “makovým” šátečkem. Když mák, tak poctivou šťavnatou porci. A kde jinde, než v závinu 🙂
Alpská česneková polévka

Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste 🙂
Papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Červené masité papriky se dají naplnit a zapéct na tisíc způsobů. Já dávám přednost vegetariánským variantám s různými druhy sýrů a příloh. V této verzi papriky voní po česneku a jsou pečené společně s bramborami.
Zdravá mrkvová pomazánka plná chuti

Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.
Výborný celozrnný jablečný perník s medem

Suchý perník je pěkná nuda. A nezachrání to ani opojná vůně skořice či kakaová poleva. Když ho ale obohatíte jablky a medem a třeba ještě amaranthovou moukou, výsledek je skvělý.
Zdravá květáková pomazánka se šunkou a kurkumou

Nápadů na to, jak do jídelníčku zapojit zeleninu, není nikdy dost. Třeba v pomazánkách jsou různé druhy zeleniny osvědčené. V tomto případě květák, který je v kombinaci s cibulí a česnekem nejen zdravý, ale i vynikající!
Domácí mléčný řez – velmi jednoduchý na přípravu

Kdo by neměl občas chuť na něco dobrého. Obzvlášť děti! Domácí mléčný řez může být výbornou alternativou kupovaných pochoutek. Ať už jde o to dopřát jim “něco na zub”, nebo je zavolat na cool svačinu 🙂
Jednoduchý datlový moučník

Na tomto moučníku mě nejvíce baví to, že se pokaždé povede, je vláčný a můžete si sami pohrát s množstvím cukru. Lze ho totiž i úplně vynechat.