Recept

Alpská česneková polévka

Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na tuto polévku jsem před mnoha lety narazila v jednom starém časopisu, když jsem doma třídila. Hned mne zaujala a také jsem ji hned zkusila. Od té doby ji dělám pravidelně.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 1,2 litru vývaru
  • 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje
  • 1 lžíci libovolné hladké mouky (dala jsem rýžovou)
  • 2 střední brambory nakrájené na jemné kostičky
  • 3 celé palice pečeného česneku v troubě
  • sůl a bílý pepř na dochucení
  • sušený tymián

Postup

  1. Nejdříve si upečte v troubě česnek. 3 palice česneku překrojte a řeznou stranou dolů rozložte na plech, který lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte na 180° cca 25 minut.
  2. Máslo rozpusťte v hrnci a zaprašte moukou. Tu nechte krátce opražit a zalijte vývarem.
  3. Uveďte do varu, stáhněte plamen a do polévky přidejte upečené stroužky česneku, brambory na jemné kostičky a dle chuti sušený tymián. tymiánu. Česnek jde ze slupek snadno dostat ven, v podstatě sám vypadne 🙂
  4. Společně povařte 10 minut do změknutí brambor a na závěr rozmixujte do hladka. Můžete dochutit trochou mořské soli a čerstvě mletým pepřem.

Výborná je s opečenou bagetkou.

Ať se vám povede 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...