Recept

Papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

Červené masité papriky se dají naplnit a zapéct na tisíc způsobů. Já dávám přednost vegetariánským variantám s různými druhy sýrů a příloh. V této verzi papriky voní po česneku a jsou pečené společně s bramborami.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V tomto receptu nebudu psát přesné množství surovin, berte ho spíše jako inspiraci. Sami si odhadnete, kolik čeho použít podle plánovaných porcí, velikostí paprik a zvolené náplně.

Dodám snad jen to, že do jedné půlky střední papriky bohatě stačí 2 vrchovaté lžíce náplně. Paprika se pečením trochu scvrkne, sedne si a nadbytek náplně by pak z ní zbytečně vytékal.

Papriky můžete péct samostatně, vždy je ale do pekáčku či pečícího hrnce naskládejte tak, aby byly co nejvíc “rovně”. Určitě rozumíte 🙂 Mě baví papriky péct rovnou společně s kostičkami či měsíčky brambor, které papriky podrží přesně tak, jak potřebuji.

Budete potřebovat

  • Střední červené papriky ( ty “masité” baculaté)
  • Na náplň sýr cottage, tvrdý sýr (grana padano, cheddar atd), česnek, sůl, na jemno nasekanou petrželku
  • Brambory, kmín (můžete dát i batáty)
  • Olivový olej

Postup

  1. Papriky omyjte a rozkrojte na půl tak, aby tam zůstala topka.
  2. Připravte si náplň. Bude vám stačit sýr cottage, či čerstvý smtanový sýr, a k tomu tvrdý strouhaný sýr výraznější chuti. Ochuťte česnekem, solí, zelenými bylinkami
  3. Pekáček pokapejte trochou olivového oleje a naskládejte do něj papriky, kolem rozprostřete osolené kostičky syrových oloupaných brambor promíchaných s olivovým olejem a celým kmínem.
  4. Pečte na asi 190 až 200 stupňů 30 minut.

Někdy papriky plním i různými obilovinami jako je rýže, quinoa, bulgur., v tomto receptu jsem zvolila variantu paprik pečených se sýrem a kuskusem

Červené papriky jsou prostě skvělá zelenina. Někdy je praktické zakousknout je jen tak za syrova ke svačině, jindy je na jemno nakrájet do salátu, nebo z nich vyrobit pikantní paprikový dip.

Já osobně je ale nejraději plním a zapékám a dělám to často. Červené papriky totiž nejsou kalorické, přesto velmi zasytí. Navíc jsou zdrojem tolik potřebného beta karotenu, který v kombinaci s obsaženým vitaminem C podporuje krásu pleti 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...