V tomto receptu nebudu psát přesné množství surovin, berte ho spíše jako inspiraci. Sami si odhadnete, kolik čeho použít podle plánovaných porcí, velikostí paprik a zvolené náplně.
Dodám snad jen to, že do jedné půlky střední papriky bohatě stačí 2 vrchovaté lžíce náplně. Paprika se pečením trochu scvrkne, sedne si a nadbytek náplně by pak z ní zbytečně vytékal.
Papriky můžete péct samostatně, vždy je ale do pekáčku či pečícího hrnce naskládejte tak, aby byly co nejvíc “rovně”. Určitě rozumíte 🙂 Mě baví papriky péct rovnou společně s kostičkami či měsíčky brambor, které papriky podrží přesně tak, jak potřebuji.
Někdy papriky plním i různými obilovinami jako je rýže, quinoa, bulgur., v tomto receptu jsem zvolila variantu paprik pečených se sýrem a kuskusem
Červené papriky jsou prostě skvělá zelenina. Někdy je praktické zakousknout je jen tak za syrova ke svačině, jindy je na jemno nakrájet do salátu, nebo z nich vyrobit pikantní paprikový dip.
Já osobně je ale nejraději plním a zapékám a dělám to často. Červené papriky totiž nejsou kalorické, přesto velmi zasytí. Navíc jsou zdrojem tolik potřebného beta karotenu, který v kombinaci s obsaženým vitaminem C podporuje krásu pleti 🙂
Sdílet recept myšičky na: