Recept

Domácí mléčný řez – velmi jednoduchý na přípravu

Kdo by neměl občas chuť na něco dobrého. Obzvlášť děti! Domácí mléčný řez může být výbornou alternativou kupovaných pochoutek. Ať už jde o to dopřát jim "něco na zub", nebo je zavolat na cool svačinu :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Příprava těchto řezů je opravdu jednoduchá. Jednoznačnou výhodou oproti kupovaným je jejich příznivá cena a také možnost ovlivnit druh a kvalitu vstupních surovin ( lze je udělat i bezlepkové atd.)

Pokud byste chtěli řezy připravit pro více malých kamarádů, množství jednoduše zdvojnásobte. Místo jednoho plechu upečete dva a pak je jen spojíte.

Já osobně nerada dělám větší množství, které pak svádí ke zbytečnému “tláskání” navíc. Vyhovuje mi upéct pouze 1 plech placky, kterou pak překrojím napůl a je to pro děti tak akorát.

Na 10 kousků budete potřebovat

Na těsto

  • 80 g polohrubé mouky (lze i špaldovou jemně mletou)
  • 3 velká vejce
  • 70 g přírodního cukru nebo jeho alternativu (kokosový cukr, sušená třtinová šťáva atd)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžičku bio kypřícího prášku do pečiva

Na náplň

  • 1 tvaroh v kostce
  • 70 g másla
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 1 lžíci medu nebo rýžového sirupu na doslazení (záleží na kyselosti tvarohu, dle chuti vyladíte)

Postup

  1. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte olej a zlehka zapracujte prosátou mouku s kakaem a lžičkou kypřícího prášku.
  2. Těsto rozetřete v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 8, max. 10 minut. Vyklopte na tác, sloupněte pečící papír a nechte vychladnout.
  3. Připravte si krém tak, že do hladka rozmícháte tvaroh s povoleným máslem a na závěr vlijete smetanu ke šlehání a společně prošleháte tak, aby smetana zhoustla. Oslaďte. Krém si můžete připravit i podlé svého, podstatné je to, aby byl schopný po zchladnutí dostatečně ztuhnout.
  4. Upečenou placku překrojte na půl. Jednu půlku potřete krémem a přiklopte tou druhou.
  5. Dejte zchladnout na pár hodin do lednice a pak nakrájejte na obdélníčky.

Tyto řezy se nerozpadají, dají se bez problémů jíst rukou a líbí se pro svůj atraktivní vzhled především dětem.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...