Recept

Jednoduchý datlový moučník

Na tomto moučníku mě nejvíce baví to, že se pokaždé povede, je vláčný a můžete si sami pohrát s množstvím cukru. Lze ho totiž i úplně vynechat.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Fotka moučníku je trochu jiná, než jaké já obvykle dělám 🙂 Fotila jsem ho totiž v České televizi, kam jsem přišla představit pár osvědčených receptů. Tento jsem zvolila z toho důvodu, že je takový “vděčný” a dá se s ním dobře dál pracovat podle toho, pro jakou příležitost je určený.

Budete potřebovat

(8 – 10 kousků)

1 hrnek = 250 ml

  • 200 g vypeckovaných datlí
  • ¾ hrnku rostlinného nebo ořechového mléka
  • ½ hrnku kokosového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mouky (lze kombinovat špaldovou, cizrnovou, pohankovou)
  • 3 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva

Postup

  1. Do rendlíku dejte mléko, datle, společně prohřejte a rozmixujte do hladka.
  2. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a vlijte do kulaté formy nebo na menší čtvercový plech. Já jsem formu předtím ještě vymazala tukem a vysypala hrubou moukou.

Pečte na 180 stupňů asi 35 minut.

Pokud si říkáte, zda v receptu nechybí vajíčko, tak opravdu nechybí. Datle jsou vláčné a obsahují hodně vlákniny, díky tomu tedy podrží těsto perfektně pohromadě i bez vajec.

Kvalitní nedoslazované sušené datle jsou rozhodně dobrou surovinu v zásobách. Mohou posloužit jako základ moučníku, raw dezertu, ale i jako bohatý zdroj energie, když potřebujete podat větší fyzický výkon. Datlím se dokonce říká i ovoce studentů, protože obsahuje prospěšné látky pro duševní pohodu. No kdo by toto nepotřeboval 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...