Péct muffiny mě přiměla až oblíbená knížka mých dětí o Medvídkovi Pú. Hned v první kapitole má celá parta za úkol připravit něco z jablek. Ijáček dělá mošt, Králíček jablečné želé a prasátko jablečné muffiny. Jablka totiž muffinům dodají výbornou chuť a vláčnost.
Muffiny můžete upéct i bez cukru, pokud máte sladší jablka. Uberte v tom případě jen trochu tekutiny, aby těsto zůstalo stále dostatečně hutné.
Domácí, čerstvé muffiny v přiměřeném množství, oslazené podle toho, kdo si co může dovolit, jsou rozhodně lepší alternativou podobných balených hotových produktů plných přídatných látek.
V léte do nich zapékám čerstvé borůvky, v zimě jablka a rozinky. Někdy je udělám ovesné, jindy žitné, někdy celozrnné, někdy z obyčejné mouky. Jak to vyjde. Radost udělají vždy. A přijdou vhod i jako svačina do školy.
Sdílet recept myšičky na: