Když jsem zveřejnila fotku talíře s touto polévkou, požádali jste mě, zda napíšu recept 🙂 Polévky tohoto typu nedělám nikdy přesně podle receptu, ale spíše od oka. Nedá se na ní nic zkazit. Ať je řidší nebo hustší, ať je s vejci nebo bez, více či méně kyselá, vždycky je dobrá.
Variantu polévky zvolím podle toho, co zrovna mám doma a jak vypadal jídelníček celý týden. Někdy proto dám klasickou smetanu, sušené hříbky, nakládaný kopr, jindy zvolím méně tradiční ingredience. Polévku zahustím rýžovou nebo ovesnou moukou, dokyselím umeoctem a zjemním rostlinnou smetanou. Tato varianta je vhodná pro lidi, kteří si chtějí dopřát chuť poctivé polévky, ale nechtějí z jakéhokoliv důvodu používat bílou mouku a 33% smetanu.
Tak to je všechno, je to rychlá a jednoduchá polévka. Hrnec vždycky zmizí, ani nevím jak 🙂
Sdílet recept myšičky na: