Vafle jsou, podobně jako palačinky, oblíbenou snídaní především u dětí. Když jsou čerstvě upečené, z dobrých surovin a ještě vylepšené o nastrouhaná jablka, tak jsou neodolatelné.Javorový sirup jim navíc dodá lahodnou chuť.
1 lžičku kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů, bio)
Postup
Odďelte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, který dejte na chvíli do lednice. Smíchejte žloutky, sirup, prosátou mouku, mléko, lžičku prášku do pečiva a nakonec nastrouhané jablko.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a hned pečte vafle. Já formu vaflovače vždy pro jistotu potřu pomocí mašlovačky slabou vrstvou tuku.
Jsou velmi rychle a jednoduše připravené, přitom vypadají královsky 🙂