Avokádová pomazánka s řeckým jogurtem, konopnými semínky a chilli

Spojením avokáda a hustého jogurtu vznikne jemná pomazánka. Když ji nutričně obohatíme o konopná semínka a kvalitní olivový olej, je o bohatou dávku “zdravých tuků” postaráno.
Domácí vanilkový pudink

Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.
Palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré

Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂
Vývar s brokolicí a domácími petrželovými knedlíčky

Rychlý a jednoduchý recept, jak elegantně zapojit do polévky brokolici a domácí knedlíčky. Rozvařené brokolici a chuťově nudným zavářkám odzvonilo. 😀
Domácí bramborové knedlíky od babičky

Vyzkoušený a osvědčený recept na bramborové knedlíky. Domácí knedlíky mají jedinečnou chuť a jejich příprava není vůbec složitá. S pečeným masem a špenátem jsou prověřenou klasikou.
Jasmínová rýže s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem

Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.
Omeleta se žampiony a sýrem

Pár vajec se v lednici vždycky najde a ty mohou být skvělým základem pro kyprou a vláčnou omeletu mnoha variant. Zkuste verzi s orestovanými žampiony a výrazným sýrem.
Rýžový salát s vejci a čerstvou zeleninou

Kdo má rád zeleninu, je salát vždy dobrý nápad. Co když ale chceme, aby více zasytil? Výborné je přidat rýži, vejce a svěží domácí zálivku!
Makový tvarožník – vláčný a bez lepku

Variace na jednoduchý dezert ze 2 tvarohů. Ingredience, která v tomto případě vyniká je mák. Výsledkem je vláčný dezert, který poskytuje zajímavou porci bílkovin.
Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.
Marinované kuřecí maso pečené v troubě

S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Velikonoční jidáše ze špaldové mouky

Jidáše jsou tradiční sladké velikonoční pečivo, které se po upečení potírá zdraví prospěšným medem. Nejčastěji se motají z provazů těsta do různých tvarů. Mohou mít ale i tvar ptáčků a přivolávat tak jaro.
Zapečený camembert

Když přijde chuť na rozpečený a lehce rozteklý sýr, není nutné ho schovávat do klasického trojobalu a smažit na pánvi. Možností je zapéct sýr v troubě spolu s domácí marinádou z kvalitních ingrediencí.
Hanácký salát

Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Jablečný koláč z křehkého mrkvového těsta

Koláče z křehkých těst jsou obecně velmi atraktivní. Často ale obsahují velké množství cukru. Ono to jde ale i bez něj. Křehké těsto s mrkví a jablečnou náplní zajistí dostatečnou a přirozenou sladkost. A báječnou chuť!
Pečené papriky plněné květákovo – sýrovou směsí

Do paprik se dá napěchovat kdeco. Maso, sýry, obiloviny, luštěniny, ale také další zelenina. Třeba květák. Když se doplní čerstvým i vyzrálým sýrem, je o šťavnatou náplň postaráno.
Lívance s pohankovou moukou, dušenými hruškami a skořicí

Podušené hrušky se skořicí lehce oslazené medem mají úžasnou chuť, která vynikne třeba na domácích lívancích. Lívance ve verzi s jemně mletou pohankovou a špaldovou moukou obsahují více vlákniny.
Pikantní pomazánka na topinky z fazolí Adzuki

Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Fazole adzuki s rajčaty, česnekem a bylinkami

Fazole adzuki patří mezi nutričně velmi zajímavé luštěniny. Pokrmům dodají bohatou porci bílkovin i vlákniny. Výborně chutnají v kombinaci s rajčaty, česnekem, bylinkami a rýží. V rámci pestrosti jídelníčku se rozhodně vyplatí je pravidelně zařadit.
Hrníčková bábovka s cizrnovou moukou a kakaem

Cizrnová mouka je výborným a praktickým pomocníkem v moderní kuchyni. Jednoduše ji lze zapojit i při přípravě bábovky. Hrníčková verze celou práci usnadňuje.