Recept

Fazole adzuki s rajčaty, česnekem a bylinkami

Fazole adzuki patří mezi nutričně velmi zajímavé luštěniny. Pokrmům dodají bohatou porci bílkovin i vlákniny. Výborně chutnají v kombinaci s rajčaty, česnekem, bylinkami a rýží. V rámci pestrosti jídelníčku se rozhodně vyplatí je pravidelně zařadit.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pojmem dhal je

Fazole Adzuki jsou oblíbené zejména v čínské a japonské kuchyni. Dle dostupných informací patří mezi lépe stravitelné luštěniny a vynikají vyšším obsahem antioxidantů.

Fazole adzuki se “dobře vaří”. Stačí je přes noc namočit, vodu pak slít a vařit v NEosolené vodě do měkka, což trvá asi 45 minut. Výhodou těchto fazolí také je, že i po uvaření pěkně drží tvar, takže se dají využít i jako příloha, případně jako jedna z ingrediencí do salátů.

Ingredience

  • 200 g syrových fazolí adzuki ( je třeba je předem uvařit)
  • 1 plechovka krájených či drcených rajčat ( 400 g)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, drcený kmín, mletá červená paprika
  • Olivový olej
  • Balsamikový ocet a třtinový cukr na doladění chuti ( malé množství)
  • Sušené i čerstvé zelené bylinky

Postup

  1. Na oleji orestuji cibuli do zlatova, na chvíli přidám i na jemno nasekaný česnek, kmín, papriku, nechám, rozvonět a vliju rajčata.
  2. Podle chuti rajčat osolím, opepřím, přidám trochu třtinového cukru a octa. Vařím asi 5 minut.
  3. Přidám uvařené fazole Adzuki, zředím trochou vody a vařím asi 10 minut. Ke konci doladím zelenými bylinkami.

> Fazolí je mnoho druhů, další variantou je třeba tento rychlý a jednoduchý recept na pikantní bílé fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou.

Vynikající způsob, jak do jídelníčku dostat porci luštěnin 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...