Recept

Jasmínová rýže s hovězím masem, restovanou cibulí a hráškem

Ingredience stačí jen smíchat a máte plnou pánev výborného rizota. Dle typu zvolené rýže může mít jídlo více sypkou či naopak vláčnou konzistenci. Větší množství orestované cibule dodává jedinečnou chuť.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

  • Rýže (dala jsem jasmínovou)
  • Vařené hovězí maso
  • Cibule (já jsem dala 3)
  • Hrášek (použila jsem mražený)
  • Olivový olej
  • Trochu vývaru z uvařeného masa

 Postup

  1. Z hovězího masa udělám klasicky vývar. Tak vnikne vařené maso do tohoto “rizota”. Maso buď nakrájím na kostičky nebo projedu v robotu úplně do jemna.
  2. Větší množství cibule nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji.
  3. Rýži buď uvařím nebo ji upeču v troubě.
  4. Mražený hrášek jen pár minut podusím, jen aby změkl a ponechal si krásnou barvu.
  5. Vše smíchám dohromady a dle “situace” v pánvi zvlhčím trochou vývaru. Záleží, zda chci více sypkou či šťavnatou konzistenci.

Tady je návod, jak upéct rýži v troubě

> Kdybyste měli chuť pojmout rizoto úplně jinak a obejít se bez rýže a bez masa, doporučuji vyzkoušet bulgurové “rizoto”. Překvapí! 🐭

A co k tomu dál? No kyselou okurku přece. 😀

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...