100 g hrubé mouky ( dávám kombinaci hrubé mouky a celozrnné špaldové krupice, může být i pohanková krupice atd.)
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce mléka ( klasické nebo rostlinné)
sůl, pro barvu může být trochu kurkumy
na drobno posekaná čerstvá zelená petrželka
Postup
Brokolici rozdělím na malé drobné růžičky a ty pár minut povařím ve vývaru. Brokolice má zůstat krásně zelená a ještě lehce křupavá.
V misce smíchám ingredience na knedlíčky a vyrobím těsto, které není ani řídké, ani příliš tuhé. Musí jít lehce nabírat lžičkou a nepadat z ní. Knedlíčky vytvořím tak, že lžičkou nabírám těsto a lžičku ponořím do vroucí vody, opakuji do spotřebování těsta. Vařím asi 5 minut. Knedlíčky je možné zavařit rovnou ve vývaru, musíte si ale být jistí, že se nebudou rozpadat, aby nenadělaly ve vývaru “bordel”.
Do každého talíře dám pár knedlíčků, naliju vývar s brokolicí a ozdobím čerstvou petrželkou.