Recept

Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

Na karbanátky

  • 500 g mletého krůtího masa ( dá se koupit jako hotový produkt, nebo si sami namelete)
  • 2 velké cibule + olivový olej
  • 1 velké vejce
  • Sůl, pepř, případně trochu bylinek či koření dle chuti, může být stroužek česneku
  • Dle potřeby trochu suché ingredience na dohuštění ( např. domácí strouhanka, kukuřičná strouhanka, případně obilné vločky)

Na zeleninové špízy

  • Kousky brambor předem krátce opečené na pánvi
  • Kostičky různě barevných paprik
  • Cibule
  • A tak dále 🙂

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
  2. Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
  3. Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.

Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...