Bramborové placičky s listovým špenátem – zahuštěné polentou

Bramborové placičky s bohatou porcí špenátu. Bez mouky. Jen lehce dohuštěné kukuřičnou polentou. Jsou tedy bezlepkové. Výborné jsou samotné s hustým jogurtovým dipem, poslouží i jako příloha.
Soté s tofu a čerstvými žampiony – minutková omáčka
Omáčka připravená do 10 minut. Výborná s noky, rýží, těstovinami i kuskusem. Kombinace žampionů a smetany je osvědčená, kousky opečeného tofu zajistí bohatou porci rostlinných bílkovin.
Soté s tofu a čerstvými žampiony – minutková omáčka

Omáčka připravená do 10 minut. Výborná s noky, rýží, těstovinami i kuskusem. Kombinace žampionů a smetany je osvědčená, kousky opečeného tofu zajistí bohatou porci rostlinných bílkovin.
Křehké sušenky z mandlové a cizrnové mouky – osvědčené těsto, bez lepku

Osvědčené sušenky. Jsou křehké, přesto pevné…Voňavé, sladké…S těstem se dá ihned pracovat. Přijdou vhod na svačinku, ke kafíčku, na výlet. Mňam!
Čočková polévka z velkozrnné čočky s kořenovou zeleninou

Hustá polévka z dostupné hnědé velkozrnné čočky. Bez uzeniny. S bohatou porcí kořenové zeleniny. Křupavé chlebové krutony polévce dodají atraktivní chuť a sytost.
Tuňáková pomazánka s bílým zelím a ajvarem – inspirovaná srbskou kuchyní

Výrazná pomazánka bohatá na kvalitní bílkoviny. Tuňák a tvaroh jí dodají hutnost a sytost, zelí ji zase příjemně odlehčí a zajistí strukturu. Ajvar z paprik a lilků se postará o lehce pikantní a zajímavou chuť. Výborná na křupavých knackebrotech nebo jednohubkách.
Rychlá vajíčková pomazánka pro jednoho s naklíčenou vojtěškou

Vajíčkovou pomazánku nemusíte dělat jen z tuctu vajec na oslavy. I pro sebe na chleba ze dvou vajec to má smysl. Pomazánka bohatá na bílkoviny s nízkým množstvím nasycených tuků. Klíčky vojtěšky jí dodají svěží chuť a cenné mikroživiny.
Rychlá zeleninová polévka s drožďovými nočky

Hustá polévka s bohatou porcí zeleniny. Pro zjednodušení čas ušetří kvalitní mražená zelenina. Polévka je do 30 minut na stole. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle rozzáří čerstvé bylinky.
Muffiny na slano s vejci, brokolicí a mozzarellou

Formičky na muffiny se dají využít nejen na tradiční sladké recepty, ale také na slano. Základ tvoří vejce, brokolice a sýr. Muffiny jsou vláčné, šťavnaté, syté, chuťově výrazné a bohaté na bílkoviny. Výborné jsou čerstvé teplé, ale i studené, kdy mohou posloužit jako svačinka do krabičky.🙂
Kapání do polévky z rýžové mouky – rychlá bezlepková zavářka

Stačí vám 2 ingredience a přes vidličku můžete jednoduše do jakékoliv polévky zavařit toto extra snadné kapání. Díky jemně mleté rýžové mouce je zavářka bezlepková. Výborně se hodí do rajské polévky.
Lívance z podmáslí s opečenými banány – bez kynutí

Nadýchané, vláčné a akorát hutné lívance, které jsou připravené raz dva. Bez kynutí. Opečené banány jim dodají sladkost a vlákninu. Samotné se dají zabalit i do krabičky na cestu. Nejlepší jsou ovšem čerstvé teplé, třeba i s kopečkem jemného tvarohu nebo jogurtu.
Čokoládové lanýže s pistáciemi – snadný dezert, který se rozplývá na jazyku

Snadný dezert nebo slavnostní chuťovka. Rychlé, celkově nenáročné s vynikajícím výsledkem. Zvládne připravit každý. Vyladěná kombinace kvalitní čokolády a smetany, která se rozplývá na jazyku.
Vajíčková pomazánka slavnostní

Verze vajíčkové pomazánky, která se mi osvědčila na jednohubky či kolečka bagetky pro účely pohoštění. Má perfektní stálou konzistenci a zvládne i cestu.
Bramboráky s hlívou ústřičnou

Jeden z atraktivních způsobů, jak do jídelníčku zapojit hlívu ústřičnou. Orestovaná hlíva spolu s cibulkou dodají bramborákům skvělou chuť, vlákninu i živiny navíc. Bramboráky jsou krásně křupavé.
Dršťková polévka z hlívy

Tradiční dršťková polévka má jedinečnou chuť, kterou si lze dopřát i v rostlinné verzi. Stačí dršťky nahradit zdravou hlívou ústřičnou. Snadná, hustá a voňavá polévka.
Vajíčková pomazánka s ančovičkami

Poctivá vajíčková pomazánka, která má výraznou chuť díky ančovičkám. Tato malá filátka z rybek naložených v soli a oleji dodají jedinečný šmrnc pomazánkám, salátovým dresinkům, těstovinám i kanapkám.
Ovesná kaše na slano s pórkem, sýrem a opraženými dýňovými semínky

Skvělý a sytý start dne, když preferujete slané snídaně, nebo potřebujete snížit množství cukru v jídelníčku. Ovesné vločky chutnají výborně nejen s ovocem, skořicí a medem, ale také se zeleninou, sýrem, pepřem a olivovým olejem.
Smetanová pórková polévka s batáty a sýrem

Rychlá a na přípravu snadná polévka bez mouky, která je voňavá po pórku a bohatá na vlákninu díky batátům. Smetana ji zjemní a sýr lehce zahustí.
Tuňáková pomazánka s uzeným tofu a mrkví

Domácí pomazánka bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzené tofu a tuňák jí dodají extra vláčnost a výraznou chuť. Orestovaná mrkev ji celkově odlehčí a zajistí perfektní konzistenci.
Krémová brokolice z pánve se sýrem a libovou slaninou

Pořádná porce brokolice ponořená do smetanovo sýrové omáčky, která je dokonale ovoněná slaninou a česnekem. Žádné dlouhé zapékání v troubě, ale rychlá příprava z pánve!