Ančovičky jsou malé rybky, jejichž filátka se nakládají do soli a oleje. Koupíte je buď v konzervě nebo ve skleničce. Typické jsou pro středomořskou kuchyň, kdy slouží především jako dochucovadlo.
Já jsem si ančovičky koupila poprvé kvůli přípravě originálního dresinku na Caesar salát a postupně jsem je zakomponovala do dalších jídel. Teď přišla na řadu pomazánka.🙂
Ančovičky udělají skvělou službu ve vajíčkové pomazánce, která je díky tomu výrazná a chuťově jedinečná.
Uvařená vejce můžete “propojit” na mnoho způsobů. Mým cílem teď bylo vytvořit hutnější pomazánku, která se bude hodit třeba i na jednohubky pro účely pohoštění. Proto jsem ji dochutila i majonézou, která zajistí typický šmrnc.
Majonézu občas vyrábím doma, občas ji kupuji, a to ve všech jejích variantách. Koupit lze majonézu light, vegan, i bio… 🙂
Když nemáte cibulku nebo jinou zeleň, v pomazánce skvěle chutná i pórek. Je však zapotřebí, aby předem změknul. Buď díky spaření vroucí vodou nebo krátkému orestování či podušení.
> ☝️Jako další verzi vajíčkové pomazánky, která je výrazná a hodí se i na jednohubky, doporučuji vyzkoušet vajíčkovou pomazánku s nivou.🙂
Ať se vám pomazánky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: